Terassia syntyy

Paluu

24.7.2011

Maalattu lisätyt osat kaiteista ulkopuolelta.

5.7.2011

Puuttuneet kaiteet ja rappuosat sekä kulmalistat on nyt tehty, vain maalaus puuttuu (säistä riippuvainen).

9.10.2009

Rappuja työstetty syksyn aikana. Tässä uusin tiellepäin tullut etuterassilta. Kylmien ja sateisten kelien takia uusien osien maalaus jäi keväälle.

Raput vievät kellariin, jonka sisäänmeno on ihan kulman takana - lyhyt matka pitää talvikausina auki lumesta. Ideahan olisi joskus saada kellari siihen käyttöön, mihin se on alunalkaen aikanaan tarkoitettukin.

Takaterassiltakin on raput tiellepäin. Kaide on kuvasta jo edistynyt lisää, mutta ihan valmiiksi asti ei ehtinyt.

20.9.2009

Olen nyt maalannut terassien olemassaolevat kaiteet sisäpuolelta vaalean ruskeiksi. Ei heijastava väri, muttei mitenkään muutenkaan silmiinpistäväkään. Migreenioireisille kun valkoinen, varsinkin aurinkoisella säällä, on kauhistus. Ulko-osat on maalattu punamultavärillä ja vain ihan uudet osat jäivät vielä kesken. (Jotain työtä täytyy kevääksikin jättää...)

11.9.2008

Kaiteen kulmat ja ylätasot etuterassilla nyt paikoillaan.

Putoamissuojat toisten rappujen kohdalle, koska siinä ei vielä mitään rappuja ole. Kiitos tästä etenemisestä kuuluu vanhemmilleni! =o)

29.7.2008

Etuterassin loppukaidekin on tehty. Päätylistat ja päälilauta puuttuu - sekä rappujen kaiteet.

Niin, ja se maalaus tietysti... Eli ei hommat tähän loppuneet.

28.7.2008

Etuterassilla kaidetta lisää. Kyllä tämä etenee sitten jo vauhdilla, kun saa kaikki koolaukset valmiiksi. Ripaa vain pitäisi saada lisää, meillä ei ole enää kuin pätkiä jäljellä...

25.7.2008

Katoksesta puuttuu enää ihan pienet listat ja maalaus, joka tehdäänkin vasta sitten, kun muutkin maalaukset aloitetaan. Olen kyllä tähän lopputulokseen ihan tyytyväinen, vaikka ne oikeat värit vielä puuttuvatkin.

24.7.2008

Takaterassin katokseen tullut etulaudoitusta, alalaudoitus puuttuu vielä kokonaan. Niin kuuma keli, ettei tuolla ole paahtumatta kukaan, saa vielä lämpöhalvauksen tai ainakin auringonpistoksen. Tuskaista!

Etuterassille ilmestyi toinen puoli kaidetta, toinen puoli jäi laittamatta, kun koolinkiaines loppui kesken. Eikä siinä vielä kaikki: akkuporakonekin tilttasi ja piti käydä ostamassa uusi. Nyt sen akun pitää olla latingissa 12 tuntia, eli huomiseen meni jatko...

23.7.2008

Katos kunnolla kiinnitetty, reunapylväät asennettu ja astintaso tehty. Katoksen yläosa vielä vaatii viimeistelyä ja maalaukset tulevat myöhemmin. Ihan kivalta omasta mielestä nyt näyttää jo.

21.7.2008

Pitkästä aikaa tapahtumia terassilla. Katoshan on rakennettu jo aikaisemmin ja se on tässä välissä toiminut yhtenä osana terassin kaidetta, kun siinä on vielä sellainen aukko. Sopivasti tämä katos kyljellään aukon peittikin. Irtotellinkien päälle (älkää kysykö miten, kun miehet eivät suostuneet kertomaan) nostettuna tuntuikin olevan melkoisen korkealla.

Ihan kauniin näköinen siitä sitten tuli - ja sopii taloon. Tellingit vielä alla, kun viimeistely puuttuu.

Tästä lähdetään! =oD

5.5.2008

Pitkästä aikaa on etuterassin kaidetta ilmestynyt vähän lisää. Alkaa muotoutua tämäkin puoli vähän paremmin. Koolausten paikoilleen laittamisessa menee enemmän aikaa, kuin sitten lautojen naputtelussa siihen kiinni (ainakin oletettavasti).


19.8.2007

Terassia etupihalta. Kaidetta alkanut ilmaantua. Siihen alkuvalmisteluun ja suunnitteluun menee aina kummasti aikaa. Nytkin tuli ihan ajattelematon ongelma vastaan, kun etuterassi on eri tasolla, kuin takaterassi, että miten kaiteen korkeuden määrittää. Olisin mielelläni nähnyt ne samassa tasossa, mutta koska korkeuseroa onkin 30 senttiä, se ei käynytkään. Olisi jäänyt etuterassin kaide todella matalaksi. Nyt päädyttiin ratkaisuun, että se on yhtä korkea suhteessa lattiatasoon ja on sitten eri tasossa.

Katsotaan sitten, miten terassit lyövät yksiin, kun kellariaukkokoppero valmistuu. Se onneksi tulee tuon linjan tuossa terassien välissä katkaisemaan. Ei aina kaikki asiat suju niinkuin toivoisi, mutta tehdään, mitä voidaan. Purkuhommiin ei lähdetä, se ei ollut vaihtoehtonakaan.

9.8.2007

Ekat raput on siis valmiina terassille. Alasora vielä puuttuu, mutta se tulee paikoilleen pian. Kottikärrytyötä. Ei jaksa nyt tällä helteellä nähdä sitä vaivaa...

Tässä vähän laajempi kuvakulma, mistä raput näkyvät.

5.8.2007

Etuterassi tuli kokonaan alustaltaan valmiiksi. Nyt ei sitten enää kuin kaiteet ja rappuset nikkaroiden paikoilleen.

Takaterassiin syntyi kaidetta urakalla. Nyt näyttää pohjamaalattuna terassimme tien suunnasta yläkuva, metsän suunnasta alakuva.

Vielä siis on kaidetta auki seinän puolelta, kun ikkuna pitää vielä saada poistettua ja vaihdettua pienempään terassikaiteen alta ja toiselta puolelta tehdä yksi tukipilari, kunhan saadaan kellarinkulun "koppi" tehtyä, että maa ei sitten enää tule liikkumaan. Kaide loppuu tällähaavaa siihen, mistä rappuset tulevat alas menemään - molemmilta puolin.

3.8.2007

Takaterassilla nyt kaksi pöytäryhmää, ilman pehmusteita kylläkin vielä. Tilaa näyttää olevan ympärillä juuri sopivasti, että kun saadaan aita ympärille, siellä on tilaa kulkea jokaisesta penkistä erikseen, eikä tarvitse ahtautua mistään. Tuo pienempi pöytäryhmähän tulee sitten myöhemmin siirtymään talon toiselle puolen ja tuohon aidan vierelle halajan puupenkkiä. Katsotaan, minkälaiseksi lähtee muodostumaan.

Kuistin ympärille tulevan terassin perustukset ovat jo kuivumista odottamassa. Ei löytynyt sellaista kuvakulmaa, missä kaikki olisivat näkyneet, mutta josko tästä nyt saa käsitystä kuitenkin. Kyllä se homma kulkee!

2.8.2007

Etuterassin ja rappujen perustuskuopat on kaivettu ja raudoitettu...

... ja lopuksi täytetty betonilla. Siinä nyt saavat kuivua sitten, että voi pistää painoa päälle.

Kaidemateriaali ja kellarinoven "kuistin" materiaalit ovat odottamassa, että senkus vaan ehtii ja voi tehdä, niin siitä se homma lähtee taas etenemään.

23.7.2007

Tässä kuvaa terassin toisesta kulmasta toiseen suuntaan. Kyllä siinä lääniä riittää!

Tässä taas kokonaisuutena kauempaa. Näyttää tässä kuvassa paljon pienemmältä, mitä se oikeasti onkaan. Nyt uskaltaa ihan tulla jo takaovesta uloskin. =oD

Seuraava lautasatsi sitten tilattava, missä tulee kaidelaudat ja etuterassin aineet. Rappuset myös vielä tehtävänä, että voidaan käyttää takaovea, kun etuovelle ei vielä ole kulkua. Toivomme sopivia kelejä tähän puuhaan.

22.7.2007

Laitettiin muovia terassin alle, jottei sieltä lähde kasvamaan mitään kasveja, mitkä sitten tupsuilee terassilautojen rakosista ylös. Monet rikkaruohot kun ovat yllättävän sitkeitä ja kasvavat miltei pimeässäkin. Tässä kuvassa näkyy myös enää vain yhdet tikkaat katolle ja mikäs tärkeintä: terassin koolaukset ollaan jo saatu alkuun. Hyvä tästä tulee!

21.7.2007

No, nyt on terassin perustukset sillä mallilla, että odotetaan vain betonin kuivumista. Sitten saa ruveta laittelemaan koolauksia paikoilleen. =oP

Laurihan heti meinas, että nappastaan rappusille tilaa terassilta niin se olisi helpompi tehdä. Itse asiassa tekemiseenhän ei sen paikka vaikuta, kun samat toimet täytyy tehdä, oli ne sitten metrin siellä tai täällä. Rupesin vain itse nyt miettimään, että se voisi kyllä oikeasti olla ihan näppärä juttu, vaikka kaidetta sitten täytyykin tehdä vähän suunniteltua enemmän... Katsotaan, mihin pähkäilyt nyt päättyvät tämän asian suhteen.

Vaihtoehto 1, alustava suunnitelma:

Vaihtoehto 2, tänään ehdotuksena tullut vaihtoehto:

Kumpi parempi? Siinäpä pulma...

20.7.2007

Niin ne perustukset nyt vauhdilla syntyvät. Huomattiin samalla, että tuonne terassin alle tulee jäämän reunalle sellainen tila, mitä voimme sitten osaksi käyttää puutarhavajana myös, samoin tulee sitten olemaan tilaa etuoven rapputason alla. Kaikki tila otetaan hyötykäyttöön, mitä suinkin saadaan.

19.7.2007

Eilen oli taukopäivä, eikä mikään remonttiasia edistynyt, niin tänään sitten syntyi terassin anturat. Kuvasta puuttuu vielä raudoitukset, mutta tuli senverran hämärää, ettei kunnon kuvia saanut ja salamalla otetut olivat myös huonoja. Katsotaan, josko huomenissa pääsisi kuvaamaan paremmin.


17.7.2007

Vielä ennen sadetta ehdittiin tekemään illalla terassin perustuksille kuopat ja osaan jo saada anturakin paikoilleen. Kyllä se tästä!


16.7.2007

Nyt alkoi käytännön hommat terassia silmälläpitäen. Suuret suunnitelmat alkavat nyt näyttää tulosta! Tästä siis lähdetään:

Terassin ovi tulee elokuun lopussa, siihen asti saadaan tyytyä vanhaan ulko-oveen ja vanerilevyllä tilkittyyn aukkoon. Se nyt ei haittaa terassin rakennusta kuitenkaan yhtään. Nyt on tullut merkittyä rajat, perustusten paikat, koolauslankkujen paikat sekä korkeus. Perustusten kohdat täytyy kaivaa, tehdä sorapohja, anturi ja siihen päälle sitten lecasoraharkoista loppuosa. Kun perustus on tehty, lopputyöt sitten sujuvat kuin "tanssia vaan"... =o)

Paluu