Taloamme hiukan sisältä

Paluu

Tässä muutama sisäkuva talostamme, lisäilen kuvia, kunhan remontti edistyy.

Olohuone kesällä 2007

Terassin oven asennus on edelleen kesken, kun pitää ottaa ovi auki ja isontaa aukkoa, mutta laitoin sisäosuuden nyt siihen kuntoon, mihin sen tässä välissä pystyy laittamaan.

Koko olohuone ennen muutosta ja nyt:

Oven edustan nurkkaus ennen ja nyt:

Sohvan osuus ei paljon muuttunut, nyt vain suojana olleet pyyhkeet poistettu.

Rappujen alaosa muuttui varmaan eniten.

Lukunurkkauskin sitten saatiin. En vaan ole vielä keksinyt noille ulkokalusteiden pehmusteille mitään järkevää säilytyspaikkaa. Saavat nyt olla tuossa nojatuolin takana vähän aikaa. Niitä kun aina välillä tarvitaan, niin ei voi laittaa liian kauaskaan...

Olohuone kesällä 2006

Olohuoneesta olemme saaneet jo Lauran sängyn pois, kun on nukkunut yläkerrassa uudessa huoneessaan, vaikkei siellä vielä kalustusta sen enempää olekaan. Pintaremppana olemme uusineet tapetit, poistimme massiiviset verhotankokoteloinnit ikkunoitten päältä, maalanneet muurin ja laittaneet katon. Lattia tullaan suoristamaan ja uusimaan (nyt päällä muovimatto), kun rempataan pesuhuone ja putkistot uusitaan. Vähän aikaa siis olohuone toimi makuuhuoneena, kun lasten huoneet eivät olleet valmiit. Ensi kesän suunnitelmissa tosin on lattian ja katon suoristus, ja paljon muuta, niin näkymä tulee muuttumaan piakkoin.

Keittiö kesällä 2006

Keittiö meni remonttiin vesivaraajan posahdettua (ikkunan vieressä oleva valkoinen "laatikko"). Laitettiin uusi lattia, rempattiin seinät, vaihdettiin tiskipöytä ja kaikkea muuta pientä. Vielä ollaan tällä pärjätty, vaikka niin haluaisin vielä joskus puuhellan käyttöön - nyt sille ei ole tilaa.

Eteinen syksyllä 2006

Kuva olohuoneesta ulko-ovelle. Tässä on meidän pikkuinen eteinen. Kengät on onneksi ruvennut pysymään kuistilla sen jälkeen, kun se lämpimäksi laitettiin. Nyt kenkien paikalla onkin Kissin *hauva-vauvamme* paperit, jonne on hätänsä oppinut tekemään, jollei ulos ehdi/pääse. Vasemmalle kulku keittiöön, oikealla rappukäytävä yläkertaan.

Lauran huone yläkerrassa

Verhotanko, räppänä ja rappuset parvelle vielä puuttuvat, mutta ne tulevat sitten aikanaan. =o)

Aulaa yläkerrassa

Yläkerrasta on siis häipynyt vaatekaappi Lauran huoneen oven edestä ja vaatetanko-hyllykkö muurin edestä. Vaihdettiin peilipöydän paikkaa muurin eteen, niin tuli koko aula isomman oloiseksi. Vielä hyllyköt ja lamput muuriseinään, niin olen vähän aikaa tyytyväinen. Pintaremppa on odotettavissa myös lähivuosina, mutta vasta täysin ajatusasteella.

Rappukäytävä

Remonttia odottava portaikko alas. Säiliö kuluu viilentimeen, joka kesällä takaa mukavat yöunet yläkerrassa. Parempaakaan paikkaa ei vielä olla keksitty. Jyrkät ovat ja kaiteet jäivät pois viimeisimmän pintaremontin tohinassa - vaikkei niitä kyllä kukaan ole kaivannutkaan. Miehet saavat kulkea rapuissa sivuittain, koska askelmat ovat niin kapeita, ettei jalka mahdu kunnolla. Ikkunakin jää rappujen taakse nyt niin hölmösti, ettei sitä pääse avaamaan (ruutu aukeaa sisään päin). Toisaalta taas antaa välillä mukavasti valoa myös portaikkoon, eikä aina tarvitse käyttää valoja.

Paluu