Sisäremonttikuulumiset

Paluu

3.2.2009

Viimeistelyä vaille (laatoituksen reunojen silikoni ja listoitukset puuttuvat) olevasta kuistista kuvaa. Siivoilut on tekemättä, joten tuntuu, että kaikki tila olisi jo käytössä. "Näköharhaa". =oD

Kaappien ovet valmiina ja suljettuna - yhteistä kuvaa on vaikea saada tilan pienuuden takia, mutta samanlaiset ovat molemmissa seinustoissa.

Seinustan hyllyt, ovet oikealla.

Seinustan hyllyt, ovet vasemmalla.

Tankokaappi, ovi raollaan.

Kenkälokeroita seinustoja kiertämässä. Tässä toisen ikkunan alla. Päälle tulee vielä tasot myöhemmin, kunhan ehditään (ja säästetään vähän valuuttaa taas...).

Tässä toisen ikkunan alla. Eivät ole vielä käytössä, kun putsaukset on tekemättä, siksi kenkiä lattialla.

Ja kaapiston sivustossakin vielä lisää lokeroita. Isäntä otti alimman työkaluille käyttöön, mutta kun siivosin laatikot ja piti kenkiä saada piiloon, niin eihän nämä lokerikot riittäneet mihinkään. Isäntä saapi tyytyä työkaluilleen johonkin toiseen paikkaan.

Meinasin, että otan yhden laatikon ja siirrän nämä "turhat" kamat autotalliin tästä, mutta niitä olikin niin paljon, että tuli NELJÄ täyttä laatikkoa. Huh! Mutta nyt on tilaa siivoilujen jälkeen, että mitäs minnekin laittaisi? Hih! Kivalta tuntuu!

1.2.2009

Tässä on viikonlopun aikana saatu hyllykköä ja kaapinovia eteenpäin.

Tankokaapiston päälle hattuhyllyä, seinustalle hyllyjä ja elfaa.

Vähän toisesta suunnasta - vaikea kuvata, kun on niin pieni tila. Ei saa kaikkea mahtumaan, vaikka kuinka yrittäisi. Tilaa näyttäisi olevan vaikka kuinka, mutta kun tietää kuinka paljon tavaraa autotallissa on, minkä pitäisi siirtyä tänne, niin huh!

Sitten alkoi rakentumaan ovien runkoja. Nikkaroitavaa riitti.

Ja sitten vähän maalia päälle. Ja kuivumarauha.

29.1.2009

Lattia kuistilla valmis, lämmitys päällä ja hienolta näyttää.

Nyt on alkanut kaapistojen nikkarointi. Melkoista näperrystä onkin, kun pitää ottaa pala sieltä toinen tuolta, kun mikään ei mene suoraan eikä kokonaisena, seinät eivät ole vaaterissa ja mitat heittävät ylhäällä ja alhaalla, oikealla ja vasemmalla. Mutta pikkuhiljaa!

18.1.2009

Laatoitus alkanut. Tähtikuvioista rikkinäisen tilalle ei saatu - tarjolla vain jo valmiiksi haljenneita. Tilalle sitten tuli vain harmaa täplä. Noh, parempi sekin kun ei mitään. Piti kyllä mennä värien puolesta yhdeksän sarjassa toisinpäin (siis harmaat kahdeksan reunalla ja sininen keskellä tuon yhden täplän sijasta, mutta ei sitä viitsinyt enää korjata, kun se oli jo lattiaan laitettu).

Reunaan piti toisellekin puolelle tulla kokonainen yksi harmaa laatta, mutta ajatusvirheen vuoksi sekin jäi laittamatta. Onneksi tuo seinusta nyt joka tapauksessa tulee jäämään kenkälokeroiden alle, ettei se varmaan kovasti paista silmään.

Lisäksi meidän oma laattaleikkuri on päässyt tiensä päähän, eikä se suostu enää leikkaamaan laattoja. Kaipa näitäkin voisi, ehkä, teroittaa jossain, mutta miten ja missä, niin ei kun soittamaan veljelle, josko sieltä saisi lainaksi - ja saatiinkin! Kiitos!

Alustuksen jälkeen on vuorokausi aikaa laittaa laatat tai täytyy alustaa lattia uudestaan. Aamulla on kiire kauppaan, kun pitää hakea laastia lisää. Se loppui nyt kesken.

9.8.2008

Laskentalevityksiä kuistilla. Lisää tarvitaan kaksi pakettia harmaata tai sinistä tai sekä että...

Suunnitelmat meni vähän pieleen, kun astuin tämän isoimman tähtilaatan halki epähuomiossa. Pahus, että harmittaa! Nyt täytyy miettiä jätetäänkö tämä laatta kokonaan pois ja sinistä tilalle, vai jotain harmaata vai saadaanko tästä vielä käyttökelpoinen jollakin tavalla. Nyt ei jaksa!

Tässä siis se alkuperäinen suunnitelma laatoitukselle. Katsotaan, mihin päin tästä vielä muokkaantuu...

8.8.2008

Lattia on kuivunut ja heti työkaluja täynnä. Tässä kaaoksessa se isäntä sitten vähän väliä "hukkasi" tarvittavia asioita - ja aika usein ne löytyivät hänen taskuistaan lopulta...

Saatiin sitten monenlaisten yritelmien jälkeen sähkökaapin tausta levytettyä. Tämä on nyt sitten irrotettava, joten täytyy muistaa jättää maalaamatta ruuveja umpeen, kun siihen puuhaan jossainkohti päästään...

7.8.2008

Torstaiaamun puuhana ilmestyi kuistin lattialle kaapelit.

Yksi asennuspaketti riitti koko kuistille juuri sopivasti.

Lattian lämpötilan mittariantura on myös paikallaan. Seuraavaksi Primeri ja laasti päälle, että se pääsee rauhassa kuivumaan.

Lattialämmityslaastia upposi lattialle kolminkertainen määrä laskettuun. Ensimmäinen satsi laastia oli niin löysää, että se hujahti kipsilevyjen ja lastulevyjen väliin ihan humpsahtamalla. Nyt on ainakin kaikki mahdolliset hiirireiät lattianraoista tukittuna. Sitten vielä, kun kuivuu, Primeri päälle, laattalaasti ja laatat päälle, niin saadaan odotella sen kuivumista saumausta varten. Sen jälkeen vasta päästään kaappien rakenteluun.

6.8.2008

Kuistin "parven" alaosa on nyt pinnoitettu kuntoon, reunalista ja lamppu puuttuvat vielä. Nyt voi kuitenkin jo tilaa käyttää säilytykseen. Sitä aina pienessä torpassa tarvitaankin!

Eilinen päivä meni lähinnä ihmettelyksi, kun lämmitysjärjestelmän ohjeet olivatkin erilaiset, mitä meillä oli aikaisemmin netistä katsottuna ja pohja oli tehty sitten "sopivasti" eri tavalla. No, lopulta sitten asia selvisi (asiantuntijoiden avulla), että homma hoituu, kun lastulevyn päälle lisää kipsilevyt ennen sähkökaapeleita. Onneksi meillä oli tarpeeksi tilaa tälle ylimääräiselle pinnoitteelle. Huh!

Nyt on kipsilevyt lattialla ja kaapistojen sokkelit tehtyinä. Lattialämmitystä kun ei saa kaapistojen alle laittaa, ettei sitten kuumene siellä liikaa. Kyllä se tästä!

4.8.2008

Kuistin harjan hyllytason pohja tehty yhtä reunalistaa lukuunottamatta. Säilytystilaa! =o)

3.8.2008

Listailuja tehty ja pintamaalaukset valmiit.

Yläpuolen kuvassa näkyy oikealla oleva uuden sähkökaapin tausta, johon täytyy saada irrotettava levy, koska sähkömies ei ole tullut kytkemään tätä vielä käyttöön. Maalia on juuri sen verran vielä, että tämäkin levy saadaan samalla värillä käytyä läpi, kuin muutkin seinät.

2.8.2008

Lisäpaklaukset on tehty. Valkoista silikonia laitetiin reunoihin. Se joustaa jonkin verran, ettei lähde repeämään talon liikkeistä (toivomme me ainakin näin). Kamala katku siitä aineesta tuli, onneksi on oma tila oven takana tuo kuisti ja siellä saa ikkunan auki, että ilmastoituu itsekseen. Listojen kanssa olisi ollut tosi näpertämistä, että olisi tullut siistiä, niin päädyttiin toiseen ratkaisuun. Pidemmät reunapätkät sitten laitetaan listoin piiloon.

Harjalistakin on nyt paikoillaan ja loput saadaan kattoreunoihin toivottavasti huomenna.

1.8.2008

Palkit koteloitu ja pakkeloitu ensimmäisen kerran.

Nyt täytyy antaa kuivua ja sitten toinen kerta päälle ennen maalausta.

31.7.2008

Sillävälin, kun isäntä kipaisi hakemassa ripaa ja vanerilevyjä, maalasin kuistin seinät toiseen kertaan. Tähän sitten tulee vielä päälimmäiseksi pikkasen sävytetty pinnoitemaali, kunhan saadaan muut hommat siihen kuntoon.

Palkkien koteloiminen on aloitettu myös.

30.7.2008

Kuisti on nyt tänään maalattu ensimmäisen kerran läpi. Nyt annetaan kuivua ja sitten toinen kerta vielä päälle. Sähkökaapin takaosaan laitetaan irrotettava levy, joka maalataan erikseen valkoiseksi ja kiinnitetään, kunhan materiaalia saadaan.

Palkkien koteloimisainekset haetaan huomenna, käytiin jo peräkärryt hakemassa lainaan sitä varten. Kun kotelointi on tehty, aletaan rakentamaan kaapistoja. Nyt se homma etenee! =oD

31.12.2007

Kuistin pinnoitusta on nyt jatkettu päätyseinien yläosan, oven kulman ja tienpuoleisen ikkunan alaosan verran. Sisäovea nostettiin hieman ja sen yläosa + sähkökaapin takaosa puuttuvat vielä. Samalla tuli siivottua kuistille jo kertyneet kamat pois (työkaluja lukuunottamatta).


24.11.2007

Vihdoin on sitten ilmestynyt terassinovien ympärille - sisäpuolelle - listat, että saatiin ovenympärystä siistiksi ja verhot paikoilleen. Verhotankokin piti siirtää ylemmäs, kun aukosta tuli korkeampi kuin mitä se oli ikkunan aikana. Pikkufiksausta pitäisi tehdä vielä, kun osaksi tapetti oli repeytynyt isommalta alalta kuin minkä listat peittivät, mutta kun seinät menevät ensi kesänä (toivottavasti) uusiksi, niin ei tämä nyt pitkäaikaista ole. Ovet, lasit, verho ja valot mielestäni toimivat hyvin yhteen nyt.

28.10.2007

Kuistille ilmestynyt sisäkattoa:

Sekä valaistusta:

Nyt näkee tehdä illallakin jotain, kun ei ole liian pimeää sisällä, vaikka ulkona olisikin. =o)

26.10.2007

Ilta meni kuistitöissä. Ja tulostakin syntyi.

Seinälevyjä nikkaroitu paikoilleen. Tienpuoleinen seinusta ja katonraja vielä tekemättä. Pakkelit, silikonit ja maalit ovat vielä kaupassa, mutta eiköhän ne sieltä vielä paikoilleen ehdi lähipäivinä.

20.10.2007

Eristykset on tehty, päädyissä ja seinissä villaa...

...katossa vintti-iitaa - ja paljon polyuretaania. Ilmatila ulko- ja sisäkaton välissä on ja pysyy. Ei unohdettu ilmankiertoa.

Ilman eristettä on vielä nurkka uuden sähkökeskuksen ympäriltä, kun tarvitaan vielä sähkömiehen käyntiä ja tilaa työskentelyyn, ennenkuin tähän asti päästään. Taitaa olla se viimeinen nurkka, mikä on viimeiseen asti auki.

Ja sitten lähti tulemaan seinää, ensimmäinen levy on jo paikallaan. Eihän tässä kovin paljoa seinätilaa jää näkyviinkään, kun tulee kaapit liukuovilla ja ikkunoiden alaosaakin kiertämään kenkäkaappeja. Pyrkimyksenä se, ettei kuistilla tarvitsisi pomppia kenkien yli, niinkuin aina ennen... Haaveillahan aina saa!

13.10.2007

Niin sitä sitten vihdoin lähti välihuoneesta iso ikkuna. Vaikka se olikin lopulta pienempi kuin oltiin luultukaan. Tuli näet selväksi, että seinän sisällä oli oikeasti kolmelasinen ikkuna, kun ulospäin näkyi vain kaksi lasia... Että kaikenlaista sitä tosiaan voi tulla vastaan, kun vanhaa taloa remppaa! Ensimmäinen kuva sisältä - seinäjutut vielä kesken, mutta ainakaan sieltä ei suoraan tuule sisälle.

Ulkoapäin tämä on nyt vähän hölmön näköinen, kieltämättä. Terassinovien vieressa tuollainen yksinäinen ruutu. Itse olisin halunnut ratkaista asian vähän eri tavalla, mutta nyt ei ainakaan pääse terassilta suoraan pesuhuoneeseen kurkkimaan - tai ei ainakaan ihan suoraan.

Ja tänne se ikkuna nyt sitten tuli. Poissa on muovisuoja, mistä kylmyys suoraan hohkasi sisälle, vaikka se nyt vähän tuulta sentään ulkona pitikin. Ja kuisti senkuin valaistuu vaan. Siitä olen ihan tyytyväinen!

7.10.2007

Eristeitä seiniin (katto edelleen laittamatta). Sekä sähköjohtoja putkien kautta lattian alle, että saatiin vihdoin ulko-ovi oikeaan käyttöön.

aiemmin laitettu iso ikkuna on väännetty enemmän talonmukaisesti vinoon. Näytti todella vinolta, kun oli vatupassilla suoraksi asennettu, mutta talo onkin vino... Nyt pystytään ulkolistoilla hoitamaan loput niin, ettei ole ihan silmillä se "suoruus". Lattian päälle tulee sitten vielä lämmitysjutskelit, eli nyt suojana pahvia ja mattoa, että ei vallan syyskeleissä pilalle menisi. Toivotaan, ettei sentään mitään räntäkelejä tässä ihan hetimiten tulisi.

23.9.2007

Vihdoin tuli nyt ovi kuistin ja eteisen välille! Aukkoa piti isontaa ja korkeutta lisätä, mutta nyt on ovi paikoillaan. Tiivistykset puuttuvat, mutta ne tulevat tuossa, kun kuistia muutoinkin laitetaan.

Oven ikkunasta kun kurkkaa ulos, huomataan, että edelleen kuistin lattia puuttuu...

26.8.2007

Jonninnäköisesti nyt saatiin sumplittua kaapit taas paikoilleen. Vallan oli yllättävän vaikea homma näinkin yksinkertaisen puuhan kuin hyllyn uusiminen... Kirjoittelen siitä hiukan myöhemmin enemmän.

25.8.2007

Jääkaappi ja pakastin otettiin paikoiltaan alas sulatukseen ja pesuun, että tulee sekin tässä sivussa tehtyä, kun hylly piti vaihtaa.

Tämmöiseksi on hylly lupsahtanut. Hyvä, ettei ollut koko kaappi romahtanut alas. Ollaankin ihmetelty jo vähän aikaa, kuinka herkästi jääkaapin ovi jää auki... Eipä ihme, kun on ollut kaappi ihan kenollaan ulospäin.

Ongelmallisen tästä tekee se, että tämä välipuu pitää nyt sivuseiniä "kasassa", ettei ne notkahda johonkin suuntaan. Sivuseinäkin on vähän kostunut, kun sauma nauraa, että mahtaako se enää mitään hyllynpitimiä kunnolla paikallansa pitääkään. Meinattiin silti, josko poistetaan tukipuu varovasti, ettei seinän toisellapuolen olevat laatat vielä irtoaisi ja asetetaan kaapit päällekkäin. Mahtaisikohan se onnistua? Pelkään vain, että jääkaapin paino lopulta rikkoo pakastimen muovipintaisen kannen kuitenkin ja sitten ollaan taas samassa tilanteessa... Katsotaan, mihin nyt lopulta päädytään tässä.

6.8.2007

Kuistin viimeinenkin seinäosuus purettu, että saatiin purut talteen...

... tänne. Lattiaa ei päästy tekemään eteenpäin, kun sittenkin jäi puruja vähän liian vähän. Olihan siellä siis kuistin lattiassa puruja, mutta ne olivat miltei koolauksen verran vajonneet, painuneet tai sitten alunalkaenkin säästökuurilla laitetut, muuallahan seinässä ei ollut eristeitä lainkaan, niin sinänsä kuuluu samaan sarjaan...

14.7.2007

Tässä on jo kuistin ikkuna-aukko isonnettu ja karmit saatu löyhästi paikoilleen. Ruuveja piti käydä ostamassa kaupasta välillä, kun ne loppuivat kesken. Mahdottoman paljon tuli taas valoa tästä ikkunasta. Käytännössähän nyt yksi päätyseinä kuistia on kokonaan ikkunaa. Taidankin tehdä kuistista itselleni viherhuoneen...

Tässä on jo lasitkin paikoillaan. Tässä kuvassa ikkuna on vaaterissa, mutta talo ei, joten fiksausta täytyy tehdä. Sisäpuolelta ei niinkään paljon haittaa, mutta...

... ulkopuolella vinous on jo huomattava. Ja mikä hassuinta, näyttää, että ikkuna on vinossa, vaikka se on ainut vaaterissa oleva asia koko talossa! Korjaus jää kyllä toiseen päivään.

13.7.2007

Näin se ikkuna sitten otti ja lähti olohuoneesta! Näyttipä aukko jättimäiseltä. Huh!

Seuraavaksi kurkattiin, mitä seinä on ikkunan alla syönyt ja missä kunnossa purut ovat. Ihan oli puhdasta ja kuivaa, raikkaan tuoksuistakin vielä. Pelättiin vähän, että mitä on, kun tuossa ikkunan edessä on vetoa tuntunut, vaikka ikkunan reunat on kunnolla tiivistetty edellisen remontin yhteydessä. Siistiä on!

Alaosan poistamisen jälkeen tuli ilmi, että perustuksen päällä oleva hirsi on hyväkuntoinen ja kuiva. Vaikka perustukset välillä ovat olleet kovinkin märkiä, niin ei sentään ole kapillaari-ilmiö sitten niin korkealle kuitenkaan ylettynyt. Iloisia uutisia näin perjantaina ja kolmastoista päivä!

Koska oikea terassinovi saapuu vasta elokuun loppupuolella, piti nyt väliaikaisesti laittaa vanha ulko-ovi tähän ja tukittiin vanerilevyillä loppuaukko. Olohuone tuli näin pimeämmäksi kuin koskaan, mutta ainakin saadaan nyt kulku takapihan kautta, kun etuoven eteen kyhätään terassi ja rappuset. Punainen lappu muistuttaa, että oven takana EI ole rappusia...

11.7.2007

Tässä olohuoneen tyhjä ikkuna. Ilman kukkasia. Siirsin kaikki pois ikkunansiirron (tämä menee kuistille) ja ovenasennuksen (väliaikaisesti tähän tulee vanha ulko-ovi) tieltä pois. Jälkeenpäin tajusin, että olisi pitänyt ottaa "ennen" -kuvakin. No, tämä jälkeen-tilanne saa nyt kelvata.

Olohuoneessa toisen ikkunan viereen (mahdollisimman) siirretyt amppelit.

Välihuoneen hyllykölle siirretyt kasvit. Kun tämä tila rempataan, olen pulassa...

4.7.2007

Eilen käytiin sitten käytännön tasolla läpi, mitä tämä sisäremppa tarkoittaa. Mitä tehdään ensin ja miten jatketaan ja miksi. Isäntähän olisi innoissaan suurin piirtein saanut kaikki paikat auki ja vielä sellaisiakin, mitä ei tänä kesänä pitänyt rempatakaan. Eli nyt näyttää järjestys suurinpiirtein tältä:

 • Kuisti sähkökeskuksen ja autotallin tyhjäyksen takia tehtävä ensin
  • lattian purku
  • sisäseinän purku (ainut, mikä vielä jäljellä) ja purujen valuttaminen lattianpohjan eristeeksi, loppueriste ostotuotteella
  • lattialämmityksen asennus
  • lattiapinnoitteen teko
  • sähköjen vetäminen
  • kaappien rakentaminen
  • ikkunoiden vaihtaminen (toinen olohuoneesta ja toinen välihuoneesta)
  • ulko-oven aukon isontaminen
  • ulko-oven ja eteisenoven vaihtaminen
  • katto ja yläkomeron rakentaminen ja pinnoittaminen
 • Olohuone yleisesti:
  • kolmoisikkuna siirretään kuistille ja sen tilalle asennetaan vanha ulko-ovi siksi aikaa, kunnes oikeat terassinovet elokuun lopulla saapuvat
  • kaksoisikkuna rappujen alta siirtyy piharakennukseen ja sen tilalle uusi pienempikokoinen ikkuna (nykyiset liian isot, kun niitä ei saa auki edes pesemistä varten)
  • välihuoneen oviaukkoon asennetaan ovi ja välihuoneeseen uusi pienempi ikkuna
  • rappujen alaosaan täytyy rakentaa ovellinen lemmikkisuoja, että alakerrassa voidaan työskennellä turvallisesti
  • olohuoneen kalustus ja seinähyllyt/-taulut siirrettävä pois
  • takka siirrettävä syrjään (pyrkimys saada se siirtymään kokonaisena, ettei tarvitse purkuhommiin ryhtyä)
 • Hormi
  • purku aloittaen katosta
  • kattoreiän suojaaminen sateelta
  • tarvittaessa pölysuojan rakentaminen
  • vanerisuoja lattiareikään yläkertaan, kunnes koteloidaan seinä ja lattia kuntoon (mahdollisimman pikaisesti)
  • takanalunen kuntoon, perustuksia myöden
  • kevythormin rakentaminen
  • ilmastointiputket ja sähköjohdot kotelointiin, seinäpinta
  • takka paikoilleen
 • WC
  • seinien purku ja pöntön & lavuaarin siirto syrjään vähäksi aikaa
  • tarkistettava pohjan kunto!
  • jos mahdollista, rakennetaan vessan lattia erillisenä osana muusta
  • seinät väliaikais- tai lopullisilla versioilla (riippuu pohjan kunnosta, mutta suojaa täytyy olla)
  • lavuaari ja pönttö takaisin väliaikaisesti tai lopullisesti
  • sisustus lopulliseen kuntoon vasta, kun varmistuu, ettei seiniä tarvitse enää purkaa
 • Olohuoneen ja eteisen katto
  • vanhan katon purku koolauksineen
  • uuden katon asennus suoraan
 • Olohuoneen ja eteisen lattia
  • vanhan lattian purku ja pohjan kunnon kartoitus
  • tarvittaessa kuivataan, uusitaan koolauksia ja eristyksiä
  • kulkuteille vaneria
  • sähköt lattian kautta
  • lattian asennus
 • Olohuoneen ja eteisen seinät
  • cyproc-sisustuslevyt ja pintaan tapetti
  • mahdollisesti rappujen alaosan hyötykäyttö kaappina (riippuu, mitä sieltä löytyy)
  • rappujen kunnostus ja maalaus
 • Yleistä lopuksi
  • uusi sähkölinja vessan seinän kautta keittiöön
  • uusi sähkölinja yläkertaan kevythormin vierestä
  • ilmastointipoisto tulevasta kissanvessakaapista valmiiksi
  • keskuspölynimurivaraus?
  • lemmikkisuojan poisto rappujen alaosasta
Katsotaan sitten, mitä kommervenkkejä tästä matkan varrelta vielä löytyy. Koska taloudessamme ei ole kuin yksi wc, se on saatava tavalla tai toisella käyttökuntoon mahdollisimman pian, vaikka väliaikaisellakin tavalla. Lemmikkien takia yläkerran horminreikä on myös mahdollisimman pikaisesti laitettava umpeen. Muilla ei niin tulenpalavaa hätää olekaan.

24.6.2007 - Homma alkaa!

Tässä alla siis kuisti nykyisellään tyhjennettynä kuvattuna jokaisesta kulmasta erikseen. Hattuhyllykkö ja kukkatasot vielä tuosta talteen otetaan. Ja lattiapunoslaatat menevät poltettavaksi, jollei Vellu halua niitä takaisin, sieltä kun ne aikanaan saatiinkin.

Ja tässä kuvaa seinien purun jälkeen. Vain yksi seinäosuus jäi purettavaksi myöhemmin.Paluu