Vanha muuri purkuun ja uusi pystyyn

Paluu

Muurinpurkuvaiheemme kuvin ja sanoin tähän vanhemmasta uudempaan. Jännittää! Homman alkuvaiheita valaistakseni hieman historiaa. Talo on rakennettu tasaiselle savimaalle ja talon pohjalle on kertynyt lietettä, koska kosteus ei ole päässyt sieltä pois. Se taas antaa sitten periksi raskasrakenteiselle viiden hormin tiilimuurille, joka vajoaa pikkuhiljaa alemmas. Talon lattiat ovat jo tuntuvasti kallistuneet talon keskustaa kohti ja talvi 2010 lumineen vajotti muuria vielä lisää. Työ on siis tehtävä NYT.

5.7.2011 - Muutoksen tuulet puhalsivat

Saatiin ammattimies apuun ja hän oli ehdottomasti sitä mieltä, ettei ehjää ja hyväkuntoista muuria kannata ruveta purkamaan. Pienet halkeamat eivät muurin toimintoa mihinkään muuta. Perustus on kunnossa kuitenkin. Talon kallistuksen on pääosin tehnyt takan painosta painunut kurkihirsi sivuttaisine tukihirsineen, jotka nostettiin paremmin paikoilleen. Hellekesä viime vuonna siis osoittautui vain hyväksi asiaksi! Kellarin lattia täytyy vielä vuorata betonilla ja hiukan muuttaa nykyisten tukipalkkien paikkoja, etteivät ole tiellä, kun otetaan kellari käyttöön. Lattia sisällä suoristui samalla jonkin verran, mutta se täytyykin joka tapauksessa vielä uusia, niin pieni kallistus tässäkohtaa ei haittaa. Tiedetään sen kuitenkin nyt olevan tarpeeksi tuettu jatkoa ajatellen.

Remonttipäivä 1 - 5.7.2010

Siirrettiin välihuoneesta kaappi pojan kanssa pois (revittiin palasiksi, kun se olisi ollut meille liian painava kannettava) ja kannoin kaapissa olleet tavarat jätesäkeissä varastoon. siirsin välihuoneesta myös väliaikaisesti takapihalle kootun huvilateltan yhteen makkariin kuusi jätesäkillistä lakanoita, verhoja, pyyhkeitä, pöytäliinoja ja kaikkea, mitä vielä "ylimääräistä" löysin - pois remontin tieltä.

Jo aikaisemmin olin siirtänyt olkkarista kaikki kukat ulos. Osan etuterassille osa takaterassille. Olohuoneen pöytäkin siirtyin telttaan, samoin divaani, jotta saatiin hyvä kulkuväylä ikkunaan, josta olisi muurin purkutiilet heitetty pihalle.

Yläkerran työpöytä kaikkine kamoineen siirretty pois, hylly vielä irrotettavana ja laatikot kannettavana säilöön. Hurjanlainen pölykerros sieltä työpöydän sivulaatikoiden alta myös paljastui. Sinne kun ei pääse ulottumaan kuin pöytää siirtämällä ja se on aina iso operaatio. Mutta tästä sen piti lähteä.

Sitten ilmaantui Suomen ylle aivan ennennäkemätön pitkä helleaalto. Käytännössä koko isännän kesäloman ajan oli niin kuuma, ettei katolle ollut mitään menemistä... Eli homma jäi ihan alkuunsa.

Paluu