Mustis

* Tietoa * Terveys * Horoskooppi * Pentukuvia * Muuta *

TERVEYS

STERILOINTI 7.5.2009

Ensimmäinen päivä

Jatkuvien kiima-aikojen takia Mustis steriloitiin, sisäkissa kun on, ei olisi ollut muuten mitenkään välttämätöntä. Jatkossa varmaan olo helpottuu neidilläkin ja rauhoittuu meno.

Leikkaus meni hyvin ja kommelluksitta. Haavassa itsesulavat tikit ja lääkitys hoidettu lääkärissä, että kotona vain pidetään tötteröä sekä vauhdin minimoimiseksi että myös haavan nuolemisen estämiseksi. Vauhtia onkin jo illalla riittänyt tällä neitosella, että ei kovin kipeä ainakaan ole.

Toinen päivä

Yöllä Mustis jäi jumiin sänkymme takana olevaan koloon. En tiedä millä keinoin oli sinne itsensä saanut, mutta pois ei enää törönsä kanssa mahtunut. Avustuksella sitten onnistuttiin tässä. Eikä tuntunut olevan enää kiinnostusta mennä uudestaan "piiloon". Varmuuden vuoksi kuitenkin suljin kolot, ettei sinne enää edes ole mahdollista pujahtaakaan. Haava on pieni ja ihan siistin näköinen. Jotenkin varjot tekevät kuvasta tummemman ja haavan reunamilla näyttäisi olevan punoitusta, mutta sitä ei kyllä luonnonvalossa näe.

Meno päällä tällä neitosella on ollut koko ajan: kiipeilee sohvannojille sen takaosasta ylös, hyppelee keittiön pöydälle, juoksee vauhdilla raput ylös ja alas... Ei haava ainakaan mitenkään näytä vaivaavan, vaikka kipulääkitystä ei ole.

Päivällä istuttiin löylyhuoneessa, suljetun pesuhuoneen oven takana (ettei pujahda minnekään piiloon ilman kauluriaan) ja otettiin tötterö kaulasta pois vähäksi aikaa. Nautiskeli sitten sydämensä kyllyydestä itsensä kuuraamisesta, heti tiesi kyllä, mitä pitää ensimmäisenä tehdä, kun "vapaus" koitti. Kun alkoi muut paikat olla puhtaat ja kieli enemmän ja enemmän pakkasi siirtymään haavan suuntaan, laitoin tötterön takaisin. Pettymyshän se oli, mutta minulla oli leikkelemakkaran viipaleita sitten lohdukkeeksi vähän tätä taittamassa.

Kolmas päivä

Haava on varsin mallikkaasti pysynyt kuosissaan ja on siistin näköinen. Eikä tarvinnut yöllä pelastella Mustista mistään, mihin ei kuulu. On jo tainnut oppia, miten kaulurin kanssa kuljeskellaan.

Tänään ollaan oltu ilman kauluria jo muualla kuin suljetussa tilassa. Ollaan ilman tötteröä niin keskityttyjä itsensä siivoiluun, ettei siinä karkureissut tule mieleenkään näköjään. Kun pesut sitten päätyvät haavan kohdalle, on ollut taas aika laittaa tötterö päähän.

Neljäs päivä

Haava näyttää hyvältä ja vauhdilla on alkanut Mustiksella vanhat kujeet. Nyt säikytellään sohvan alta ohikulkijoita jo tiukilla tassutuksilla. Sohva on niin matala, että sinne pääsee vain peruuttamalla, mutta nyt on oppinut tulemaa sieltä poiskin samalla tyylillä. Hätä keinot keksii!

Viides päivä

Mustikselta on haavasta nyt lähtenyt pinnasta se liima-aine melkein kokonaan pois. Taitaa olla tuo kasvava karva, mikä on työntänyt sen pois.

On varmaan kutissut ja osaksi siksi myös Mustis on ollut kovin turhautunut ja on kiusannut sekä Susua että Kadia kovasti. No, Susu näytti heti, ettei hänelle kannata tulla isottelemaan, mutta Kadi reppana ei oikein tiedä, miten moiseen mustaan sihisevään pikkuterrieri-tiikeriin suhtautuisi. On ollu välillä pakko laittaa Mustis rauhoittumaan pesuhuoneen oven taakse, että "unohtaa" kiusaamiset siellä ollessaan.

Aina kun minulla on ollut tilaisuus siihen, olen antanut kissojen olla ilman kaulureita, jotta pääsevät itseään pesemään ja se myös kummasti rauhoittaa tilannetta aina - hetkeksi.

Kuudes päivä

Kiukkuinen pieni otuksemme - haava kuitenkin paranee vauhdilla. Ja Mustiksen vauhti vain kasvaa - oli tötteröä tai ei!

Seitsemäs päivä

Tällä vauhdilla haava paranee täysin näkymättömiin jo ennen kuin karvat ehtivät normaalimittaisiksi. Kauluri ei tosiaankaan Mustista pidättele.

Kymmenes päivä

Haava on parantunut miltei näkymättömiin jo ja meno on sitten senlainen Mustiksella myös. Ikäänkuin mitään leikkausta olisi toisella ollutkaan. Tänään pääsi sitten eroon trötöstään, eli kauluri siirtyi kaappiin ja toivotaan, ettei sitä enää tarvita.

En enempää päivittele tästä, kun leikkauksesta Mustis on jo selvästi täysin parantunut.