Mustis

* Tietoa * Terveys * Horoskooppi * Pentukuvia * Muuta *

Mustiksen tiedot lyhyesti

Syntymäaika: 10.5.2006
Rotu: maatiaiskissa
Terveys: Leikattu, oikein terve

Muuta Mustiksesta

Mustis on aivan hurrrja hyrräämään. Toisinaan riittää pelkkä katse saamaan hyrinän liikenteeseen ja silmät sirrillään tytteli hymyilee takaisin. Mustis on ensi hetkestä lähtien ollut meillä kuin kotonaan, eikä ikävöinyt vanhaan kotiin. Tykkää olla siellä, missä muutkin perheenjäsenet ja tekee tuttavuutta muiden nelijalkaisten kanssa, vaikka toisaalta pitää puolensa tiukasti. Jos haluaa pitää esim. herkun, ei Mimi sitä pois pääse ottamaan, niinkuin on Susun kanssa tottunut. Vieraiden tullessa pysyttelee vähintään ensialkuun syrjässä ja voi sitten myöhemmin tehdä tuttavuutta.

Tutki pentuna tullessaan heti alkuun myös tarkkaan kaikki mahdolliset leikkipaikat. Kukkatasot kukkineen, verhot, hyllyt, tasot, tuolit, pöydät ja sängyt niin ylä- kuin alakerrasta ovat kaikki käyneet läpi tarkan syynin. Leluiksi kyllä kelpaa vaatimattomimmatkin asiat. Yksi tällähetkellä kiinnostavimmista ovat Mimin talouspaperirullasta repimät paperinpalat, mitkä toisinaan jäävät kynteen kiinni, toisinaan lentävät pitkälle... Leikkikaluiksi käyvät myös luettava sanoma- tai aikakauslehti, kirja tai pedattavan sängyn peitto. Hiukan kun on liikettä, siinä yleensä yksi mustavalkoinen tassuttelija vierestä löytyy.

Mustis on myös AINA valmis - kun ruoasta puhutaan. Ruokakupin ympäristössä täytyy vahtia, kun joku on keittiössä. Joku joskus sinne kuppiin jotain laittaakin... Mustis ei myöskään vettä pelkää, vaan tarkkana altaan reunalla seuraa huuhteluja ja astioiden pesuja, välillä omilla tassuillaan avittaen, kuin myös on suihkuaikaan metsästämässä vesipisaroita lattialta, eikä välitä kastumisesta yhtään. Onpa pelannut vesileikkejä lemmikkien ison vesikepunkin kanssa saaden melkoista veden lainehtimista keittiössä aikaiseksi. Seurankipeä pikkuneiti. Aivan ihana!

Mustis tykkää makoilla Mimin ja Kissin lähettyvillä, mieluiten selkä selkää vasten. Kissin välillä melko kovakouraisiin käsittelyihin suhtautuu kärsivällisyydellä, vaikkei äänettä. Hurjat riehuleikit varsinkin iltaisin Kissin tai Susun kanssa ovat mukavaa puuhaa, vaikka muu perhe ei siitä niin välittäisikään. Varsinkin, kun kaksi pikkukakaraa kun innostui, siinä ei toiset voineet kuin pyöritellä silmiään. Vauhti yltyi välillä aikamoiseksi, mutta rauhoittui kyllä komennuksesta - ainakin hetkeksi. Nyt kun molemmat alkavat jo olemaan nuorukaisia, on iltariehunnatkin vähän laimentuneet. Ja Susun kanssa maataan, pestään tai painitaan - millä tuulella nyt sitten kukin saattuu milloinkin olemaan.

Turhautuessaan Mustis yrittää riehuleikkeihin muita lemmikkejä. Tekee sen ensin pienieleisesti; houkuttelemalla leikkiin tai sitten suurempieleisesti; sihinällä, sähinällä ja turkkia pörhistämällä, jollei muita leikki näytä houkuttelevan. Yleensä saa siinä vaiheessa ainakin muut perääntymään, jossei muuta...