OTE TALVIPÄIVÄKIRJAST

Paluu

Marraskuu 20. klo 17.00
Lunt satta. Lumi o sit kaunist. Luanto tule kauni valkoseks ja miel piristy, ku ei ol enä niin pimmiä. Mää tei vaimol ja itellen kuuma rommitoti ja mee istutti ikkuna ääre kattoma hiutaleitte leijumist maaha. Tosi kaunist.

Marraskuu 21.
Mää heräsi ja kattosi akkunast ulos. Koko maisemam peit uus puhtavalkone lumi. Hiano näky. Jokasel puul ja penssal o valkone kaapu. Mää tei talven lumityä ja nauti joka kolallisest. Mää kolasi sekä piha et jalkkäytävä. Myähemmi päiväl teknise virasto aura auras tiä ja tyäns lume porti ette. Kuski naureskel mul ja vilkut. Määki vilkuti hänel ja kolasi porti erusta taas auk.

Marraskuu 22.
Viime yän sato vaja viistoist sentti lunt ja pakkast o pari astet. Pihakoivuist katkes muutama oksa lumem painost. Mää tei lumityä ja taas ku mää sai tyäv valmiks, tul aura-auto. Lumi ol täl kertta ruskanharmat.

Marraskuu 23.
Sää lauhtus, lumi suli sohjoks, ja se jäätys liukkaks, ku pakkane taas laski. Kaatusi perssellen jalkkäytäväl. Kakskytkaks euro poliklinikkamaksu, mut onneks mittä ei ollu poik. Sääennustus lupas lissä lunt.

Marraskuu 24.
Yhä kylmä. Mää myi vaimo auto ja osti maasturi, et hää päässe töihi. Auto liukus kuitenki päi kairet ja oikkia etukulma men aika pahaste kassa. Viime yän sato reilu viistoist sentti lunt. Molemma auto ova iha sualas ja kuras. Tiaros lumitöit tänäpä. Se perkele aura ajo meijä ohitte kaks kertta.

Marraskuu 25.
Kymmene astet pakkast. Lissä tota perhana lunt. Pihal ei ol yhtä puut tai pensast, mikä ei olsis vahinkoittunu. Sähkö ol poikki melkke koko yä. Mää yriti pittä talo lämpimän kynttilöil ja pensalämmittimel, joka kylläki roiskas hiuka yli, syttys tule ja ol poltta koko talo. Mää sai onneks matol tukahrutettu liäki, mut mää sai ite toise aste palovammoi kässisen ja silmäripse ja kulmakarva palova. Auto karkas käsist matkal poliklinikal ja hajos lunastuskuntto.

Marraskuu 26.
Tota vitunperkele valkost paska tule koko aja. Kaik halvatu vaatte pitäsis ol pääl, jos halu käyrä postlaatikol. Jos mää saa kässisen sen saatanan kusipää, mikä aja tota aura-auto, niin mää revi silt syräme rinnast. Se o varma kulmantaka kytikses ja orotta, ku mää saa jalkkäytävä puhtaks! Sähkö ova viäl pois. Vesijohto jäätys ja näyttä silt, ettei kattoka kest lume paino.

Marraskuu 27.
Saatana, kakstoist perkelee sentti uut vitu lunt ja vitu ränttä ja vitu jäät, ja herra yksi tiättä mitä paska sitä taivast viime yän tul. Mää yriti ossu aura-auto kuskii jäähakul, mut see pääs pakko. Vaimo jätti mun. Tepsi o liikas vikan. Auto ei lähre käyntti. Mää luule, et munst o tulos lumisokkia. En pysty liikuttama varppaitanka. En ol nähny aurinkko montte viikko. Ennusteis luvata lissä lunt. Viima tekke ilma purevaks. Perkele, mää muuta Espanjaa. Vitutta nii perkeleste! Saatana lumi ja koko talvi.

- sähköpostissa kiertänyttä -

Paluu