Lastenhuoneiden remonttikuulumiset

Paluu

1.1.2007

Vihdoinkin tikapuut lastenhuoneiden parviin. Impulssiksi tarvittiin yövieraita! =o) Nyt tuli sitten parvetkin testattua ja sopivat yöpymiseen mainiosti. Lauri otti omansa heti myös lukunurkkaukseksi. Siellä saa olla ihan rauhassa omassa pienessä sopissaan. Vallan hienoa!

28.12.2006

Tällä seuraavalla viikonlopulla on luvassa vihdoin tikapuut lastenhuoneiden parville! Jes! Patjat ovat jo paikoillaan käyttöä odottamassa. Hiljaa etenee, mutta etenee kuitenkin!

7.10.2006

Verhotangot paikoillaan! Vihdoin viimein. Nyt ei enää puutu kuin molemmilta raput parvelle ja Laurin huoneesta kotelointia sähköjohdoille. Nämä viimeiset hommat tahtovat olla ne kaikkein vaikeiten aikaansaadut työt. Katsotaan montako vuotta menee...

1.10.2006

Onhan tuo Laurin kämppä nyt ollut jo vähän aikaa käyttökunnossa ja kalustettunakin. En vain ole huomannut siitä tietoa tänne laittaa. Huone näyttääkin jo siltä kuin siellä olisi pyörremyrsky käynyt - vaikka tilaa pitäisi olla!

Tikapuut parvelle ja verhotangot vain puuttuvat edelleen. Tangot olisi jo olemassa, muttei energiaa niiden paikoilleen laittoon tahdo millään löytyä. Tikapuitten paikasta ja mallista emme vielä ole täysin yksimielisyyteen päässeet, niin katsotaan, milloin ja minkälaista tulee jossainkohti nikkaroitua. Parvia kun ei tarvita tähän hätään, niin ei olla kiirettä pidetty muutoinkaan.

10.9.2006

Väliaikatietoa. Yläkerrassa kaikki ennallaan. Kuulemma on jo hyllyt sahattu oikean mittaisiksi, mutta energia ja into niiden paikoilleen pistämiseen uupuu. Tässä välissä kun Jaska laittoi vessaan uuden pyntyn ja vaihtoi samalla hanan - kaikki sujui niin ripeästi ja hienosti näiden suhteen, että siihen meni monen kuukauden "energia"... =o)

11.8.2006

Helle hidastaa kummasti remppaintoa taas. Nyt alkaa olemaan niin viimeistelyä vailla, ettei energia riittäisi sitten millään. Tuli kyllä Laurin katto valmiiksi upotettuine spotteineen. Lamput muutoinkin ovat jo valmiina ja katkaisijatkin toimivat oikein. =o) Jalkalistatkin ovat paikoillaan. Laurilta puuttuu vielä vaatehuoneen tanko ja kaapit, ikkunan listat ja kotelointi yläkerran sähköjakorasiaan. Tänä viikonloppuna pitäisi jo päästä kantamaan tavaroita sisälle. Vaikkei poika näytä tästä niin innoissaan olevankaan. Autotalli on edelleen lattiasta kattoon saakka asti täynnä tavaraa, vaikka Laura on jo pääosin omansa sieltä hakenut ja iso osa meni kaatikselle suoraan - hiirien maistamia vaatteita ei edes yritetä kursia kokoon.

Lauran huoneesta yksi kaunis yksityiskohta. Vielä ei ole ilmaantunut isoja paperikasoja tasojen päälle, eikä kyniä lattioille pyörimään. =o) Meidän taiteilijasielulle kun ei oikein tuo siivouspuoli nappaa...

5.8.2006

Siivousta. Roskalava tuli pihalle perjantai-illalla. Mietittiin, ettei sitä varmaan nyt niin täyteen saada kuin viimeksi, mutta hups vaan - kaikki ei edes mahdu mukaan tähänkään... Lisääkin varmaan ehtii tulla vielä aikaa myöten.

3.8.2006

Lauran huone alkaapi olla jo kalustettu ja tavaroillakin täytetty. =o) Räppänä, sängyn reunakoteloinnit, verhotanko ja tikapuut puuttuvat. Jotain hyllyköitä ja/tai taulua tulee varmasti myös jossainkohti seinille - katsotaan, josko Laura itse saisi teoksen aikaiseksi, kun on TOSI hyvä piirtelemään.

Eka kuva on otettu salamalla, josta näkyy tasaisemmin asiat ja toisessa kuvassa huoneen valojen heijastumat pääsevät paremmin oikeuksiinsa. Muuta eroa näillä ei ole, jos ihmettelette, miksi kaksi samanlaista kuvaa...

2.8.2006

Nyt Laurin puoli on enää katto- ja listoitustöitä vailla. No, lisäksi sähköjohtojen laittoa hiukan, kotelo jakorasian päälle, tanko ja hyllyt vaatehuoneeseen ja kuten Lauraltakin puuttuu: tikapuut parvelle ja verhotanko. Eli on siinä vielä vähän laittelua. Mutta tyytyväisenä poika on huoneessaan jo pari yötä nukkunut. =oD

30.7.2006

Laurin puolella on tapetoitu, maalailtu ja lakkailtu. Vasen kuva näyttää tapetoidun seinän, oikea jo maalatun. Laurinkin puolella on sähköpistokkeita ihan reilusti, ettei pitäisi hetimiten loppua kesken. Nyt pitää antaa paikkojen kuivua. Huomenna aamulla viimeinen lakkakerros lattiaan vielä ennen töihinlähtöä, niin pääsee etenemään taas illalla. Eläimetkin ovat kovin uteliaita ja aina huoneessa tutkimassa paikkoja, kun vain tilaisuuden saavat. Ilman ilmastointilaitetta emme olisi kyllä yläkerrassa pystyneet mitään tekemään tänä kesänä - on ollut NIIN hikistä ja tukalaa. Pyyhe on estämässä kissojen pääsyä ulos - poistoputki on niin iso, että ikkuna on enemmän kuin vähän raollaan...


27.7.2006

Ollaan siirrytty Laurin huoneeseen. Aavistuksen tummennettua lakkaa puun päälle - ja hienoa tulee. Nyt on patjakin jo paikoillaan (suojattuna vielä tosin). Seinien tapiseeraus vuorossa seuraavaksi ja kun se on kuivunut, maalaus ja sen jälkeen lattian lakkaus. Laurakin on jo kaksi yötä nukkunut omassa huoneessa. Ekana yönä "prinsessapedillä", kun oli kahdet patjat päällekkäin, viimeisimmän yhdellä patjalla. Nauttii silminnähtävästi! Koska remonttikamppeet on nyt siirretty meidän huoneeseen, ei niiden yli pysty kalustuksia kantelemaan, ei olla vielä käyty autotallia tyhjäämässä. Mutta kohta! =oD


24.7.2006

Kauppareissu tehty ja patjat, lamput ym. pistokkeet (ei pitäisi ainakaan loppua kesken - on niitä seinustalla senverran!) ja katkaisijat ostettu. Valaistuskin alkaa olla kohdallaan ja Laura aloitti jo vaatehuoneen täydentämisen. Vielä viimeistelylistoja puuttuu jokunen ennenkuin kalustuksia aletaan ylös raijaamaan. Nyt ollaan TOSI likellä jo ekan huoneen valmistumista! Ihanaa!


23.7.2006

Nyt on Lauran vaatehuoneen ovikin paikoillaan, seinien lisämaalaukset ja lattian vahaukset tehty. Katon paneelit ovat paikoillaan myös. Vielä puuttuu vaatehuoneesta hyllyt, elfa ja tanko ja seinältä tikapuut parvelle sekä oven maalaus. Sitten on huone muuttovalmis. Laura jo kovasti eilen mietti, miten kalustaa huoneensa. Näyttää siltä, että hän on jo boordit unohtanut kokonaan. Vaan saahan ne sitten myöhemminkin, jos haluaa. Hyvä, että on innoissaan! Patja - ja lamppuostoksille mennään huomenna.

18.7.2006

Maalailuja tehty Lauran puolella. Hienosti tulee paikat heti kodikkaamman näköisiksi! Tuo on samaa maalia, mutta näyttää puulle maalattuna tummemmalta, mitä seinään. Mikä on toisaalta ihan hyvä - antaa vähän vivahde-eroja huoneeseen. Laura meinaa vielä laittaa jotain boordia, kunhan maali nyt ensin kunnolla kuivuu. Ei ole kyllä vielä sabluunaa tehnyt. Ei halua käyttää niitä kaupan omia "jokaisen kodista löytyviä" kuvioita. Seinät ovat vapaasti hänen käytettävissään, kunhan nyt tässä oikeassa kohdin sitten saa aikaiseksi.

Huomaa myös, että listat ja kattopaneelit puuttuvat vielä - hiukan tuo värimaailma vielä tulee muuttumaan. Nyt Jaska miettii sitä Lauran vaatehuoneen liukuoven rakentamista, josko tehtäis se sitten vaaleasta, kun seinä on sinistä. Meidän puolella kun on toisinpäin. Katto tulee myös vaaleasta, niin on varmasti ihan tasapainoisen näköistä valmiinakin.

13.7.2006

Lauran sängyn lokerointi ja patjanalunen on tehty! Kummasti on myös tilaa sängyn alla niille vähän harvemmin tarvittaville tavaroille, mitä varten siis patja täytyy kyllä aina poistaa ennenkuin sinne pääsee. Kaikki mahdollinen tila kuitenkin nyt tulee käyttöön, ettei sitten harmita jälkeenpäin. =o) Patjan hankinnan jälkeen tehdään sivukoteloinnit (herätyskellon ja unikirjan paikkaa varten), kun tarkkaan tiedetään, minkä kokoinen siihen lopulta hankitaan. Katon koteloinnitkin alkavat olla loppusuoralla. Pakkeloinnit saavat kuivua rauhassa ennen maalausta ja sillävälin Jaska miettii, miten saa ns. käytäväkoskettimet lamppuihin laitettua, että saa huoneen valoisaksi tai pimeäksi sekä sängyn että oven vierestä. Siinä sitä riittää nikkarointia vähäksi aikaa...

6.7.2006

Sähkötöitä urakoitu ja nyt pitäisi töpseleitä riittää, niitä on melkoisen monta kummankin muksun puolella. Josko nyt ei ihan heti mitään jatkojohtovirityksiä tarvittais. =o) Nyt on sitten seinäkin siinä vaiheessa, että kun saadaan vielä sänkypaikka tehtyä ja vaatehuoneeseen ovi, niin pääsee maalaushommiin. Laura on tätä jo vähän aikaa odottanut. Sängyn kehikkoa on jo alkanut syntyä, mutta lokerikkopaikan rakenteluun - ja luukun nikkarointiin, menee tovi. Eli sänkyä tästä ei vielä ihan vähään aikaan todennäköisesti tule. Hellekin hieman tätä työntekoa haittaa, kun pistää väsyttämään.

18.6.2006

Pitkästä aikaa vähän valokuvia. Lauran vaatehuone on nyt "pinnoitettu" lattiaa lukuunottamatta. Lattian jälkeen vuorossa hyllyjen ja tankojen laitto sekä oven nikkaroiminen (samanlainen kuin meidän vaatehuoneessa on). Lisäksi siis on oviin tullut uudet ovenkahvat ja lukkopesät, sähkötöitä on tehty ja väliseinä on ummessa. Sänkypaikkojen koteloinnit ja luukutukset ovat vielä tekemättä (tavaraa niin paljon, ettei ole mahdollisuutta tehdä ennenkuin saadaan näitä isompia levyjä pois tieltä). Joka päivä kuitenkin vähän jotain... =o)

29.5.2006

Kuukausi mennyt edellisestä ja pikkuhiljaa remppa edistyy. Vaatehuoneen nippeli-nappeleissa on mennyt aikaa, kun Jaska haluaa siellä harjoitella kaikki mahdolliset asiat. Täällä ne jäävät vielä piiloon, jos vaikka vähän menee pieleenkin. =o)

Kotelointeja, tapetointeja, listoittelua riittää. Väliseinää on tullut yhden lastulevyn verran lisää, mutta vielä ei oikein haluta laittaa seinää umpeen, kun tarvitaan pitkää lautaa ja lankkua sänkytilojen koolauksiin. Edistyy kyllä!

28.4.2006

Nyt on sitten saatu vaatehuone ja teline purettua. Kissanhiekkalaatikko on paikallaan vielä niin kauan, kuin ko. hiekkaa voi käyttää (on Naturecattia, mikä on riittoisaa, paakkuuntuu ja kuivattaa isommatkin kikkarat nopeasti) ja sitten pesen sen varastoon. Sovittiin, että siirretään tuo peilipöytä muurin viereen vasta, kun kaikki sähkötyöt on tehty, ettei se pöytä sitten ole siinä tiellä. Hyvä, kun pöytä on tavaraa pullollaan, niin ehtii jossainvälissä tehdä inventaarin silleen rauhassa... =o)

Nyt Jaska on ostoskierroksella taas. Uudet ovenkahvat ja lukkopesä lasten oviin, paneelia lisää, nauloja, ruuveja ja ties mitä muuta... Huomiselle on jonossa sitten maalien ja lakkojen ostot ja sinne lähtevät muksutkin oman huoneensa värisävyjä valitsemaan. Vielä on vähän tekemistä, ennenkuin maalauspuuhiin pääsee, mutta kun asiat etenevät välillä yllättävänkin vauhdikkaasti, niin sitten ovat ainakin jo valmiina.

26.4.2006

Nyt on siis vaatekaappikin koottu vaatehuoneen viereen. Pidetään siinä vielä puhtaita, mutta jo käytettyjä vaatteita, kuten jakkuja. Tämä on meille täyttä ylellisyyttä, kun aiemmin käytetyt, muttei vielä pesuun menevät vaatteemme ovat kierineet vähän siellä ja täällä.

Hämmästykseksemme vaatehuone "imi" vaatetta niin, että vielä jäi vähän tilaakin! No, onhan tuolla talousrakennukseen siirretty remontin tieltä vaatetta myös vaikka kuinka, mutta täytyy kyllä nyt kriittisesti silmäillä, mitä sieltä tuo enää takaisin...

Vielä pitää siis purkaa tuossa kuvassa vasemmalla oleva valkoinen kaappi pois Lauran oven edestä ja kantaa musta vaateteline pois, niin saadaan siirrettyä mun valkoinen peilipöytä muurin viereen - tulee enemmän kulkutilaa kaapin eteen. Kuvassa on vielä tuo Lissu-kissavanhustamme varten yläkertaan tuotu kissanvessakin, mikä myös siirtyy varastoon tässä siirtelyruljanssin aikana. Kun nämä on tehty, miehet meinasivat tehdä loppuun sen jo aloittamansa Laurin sängyn - tai siis sen pohjan luukkuineen päivineen, että saa siihen päälle patjan. Siihen vielä varmaan jokunen tovi humpsahtaa kyllä...

23.4.2006Nyt on oman vaatehuoneemme käyttöönotto vain viimeistelyä vailla valmis! Ovet Jaska rakensi itse, maalattiin kuultomaalilla ja ovat hienon näköiset paikalleen asennettuina! Juuri sitä "meidän" sinistä. Vielä on muutama lista ja kotelo tuon kiskon eteen laittamatta, mutta nyt näyttää oikeasti jo siltä, että muuttopuuhiin päästään lähiaikoina. =o)

17.4.2006Hiljaiseloa ollut tässä, mutta nyt päästiin taas eteenpäin. Ulkopinnoitus yläkerran aulaan vaatehuoneen osalta on tehty. No, listoituksia vaille valmiiksi kuitenkin. Liukuovistakin toinen on maalausta vailla valmiina ja toinen teon alla. Kiskot on olemassa, joten huomenna työpäivän päätteeksi piipahdus kauppaan saa taas asiaa valmiimmaksi. Kohta päästään siivoamaan kaappi pölystä ja siirtämään kamaa kaapista, mikä odottaa purkamista. Sitten avautuu Lauran huoneeseen ovi, ja voidaan myös lastenhuoneiden väliseinä laittaa kiinni. Nythän siellä ei ole ollut a) muuta kulkua kuin Laurin puolelta b) patteria, mikä pitäisi tilan lämpimänä... Pikkuhiljaa!

Niin hieno tuosta kuultomaalatusta puupanelista tuli, että heti näin sieluni silmin koko aulan pinnoitetun sillä. Se onkin sitten se seuraava operaatio: lattia ja seinät tälle puolelle. Muttei kyllä ihan heti!

25.3.2006Kittaamisia ja maalaamisia tehty sekä lisätty tangot (yksi vielä puuttuu edestä - ei löydetty tankokiinnikkeitä, vaikka muistetaan, että sellaisia tarpeeksi ostettiin...). Kun saadaan kaikki kuivaksi ja viimeisinkin tanko paikalleen, alkaa ovien laitto. Sitä ennen pitää kyllä purkaa yksi kaappi, koska siitä ei pysty ovia nostamaan pois ja siten siis myös kaapissa olevat vaatteet täytyy saada väliaikaisesti jonnekin... Hmm. Katsotaan, keksitäänkö huomenna jonkinlainen ratkaisu tähän - tilaa kun huushollissa yksinkertaisesti ei ole.

18.3.2006Jotta saadaan purettua Lauran huoneen oven edessä nyt vielä oleva vaatekaappi (on jo ratkeamassa liitoksistaan muutoinkin), pitää oma vaatehuoneemme saada sitä ennen kuntoon. Mietinnässä onkin ollut nyt hyllyjen jälkeen, että miten tangot saadaan niin, että maksimoidaan niiden käyttömahdollisuus. Toinen mietintä on, että jos tehdään kaksi riviä tankoja, niin ulottuvuuden takia toinen täytyisi olla matalammalla kuin toinen ja se taas tekee sen, että kauimmaiselle jää enemmän ylätilaa - siihenhän voi sitten rakentaa yhden hyllyn lisää! Kaikki mahdollinen tila kun on nyt tarpeen! Ja vielä kaikkea tätä ennen pitää tiivistää vaatekaapin yläosa, mikä johtaa ullakkotilaan niin, ettei siellä tosiaankaan ole hiirenmentävää aukkoa. Ja ennenkuin lähdetään tavaroita tuomaan sisään, pitää vielä saada vaatehuoneelle ovi. Sekin on vielä vähän mietinnässä, miten nyt väliaikaisesti tämä hoidetaan, kun ollaan sitten jossainkohti tulevaisuudessa ostamassa siihen sellaiset isot savulasiset ovet (kunhan nyt säästetään niitä varten ensin)...Nyt on parvien seinät kunnolla rakennettu molemmilta puolilta. Kyllä siellä on ihan "miehenmentävä" tila kumpaisellakin. Aitaosuus vielä puuttuu ja sitä ollaan kovasti mietitty, että minkälaista tehdään: parvimaista matalaa, mikä käytännössä on sitä varten, että patja pysyy paikallaan; vaiko säilöntätilaa ajatellen rimat ylhäältä parvelle asti ja vain kulkuaukko vapaaksi jättäen... Ei olla yhteisymmärrykseen vielä asiasta päästy.Laurin sänkypaikan perustaa on ruvettu jo myös kyhäämään, mutta tämä nyt tuntuu tökkivän. Tarkoitus on myös täällä ottaa kaikki mahdollinen tila käyttöön, joten useampia luukkuja tulee alaosaan menemään, mihin saa "piilotettua" sellaista kamaa, mitä ei päivittäin tarvitse. Luukkujen tekotapa on vielä mietinnässä...

10.3.2006Remontteeraamisessa oli tässä vähän taukoa. Tänään miehet sitten viikonlopun alkamisen kunniaksi taas ryhtyivät touhuun. No, kaipa se tästä kesään mennessä on kunnossa...

28.2.2006Niin lupasin ottaa kuvia muistaakseni jo muutama päivä sitten. En ole saanut aikaiseksi. Nyt on sitten ekassa kuvassa se, mitä tänään tuli tehtyä. Lamppu kiinnitettyä oviaukon ylle ja elfat koottua. Huomenna vuorossa tankojen laitto (3 kpl) ja lasten huoneiden vaatehuonetiloihin lamppujen laitto. Sähköjä ei näihin vielä voi kytkeä, kun noita irrallisia johdonpäitä on paikat pullollaan, mutta ovatpahan valmiina ja poissa jaloista. Omaan vaatehuoneeseen tulee vielä hyllyköt takaseinälle elfojen molemmin puolin ja taso päälle, johon saa myös tavaroita laitettua. Uskon, että saamme tuon tilan täyteen alta aikayksikön.Lastenhuoneessa on tosiaan alkanut väliseinä ja parviosat muodostua. Vielä on nikkaroitavaa kyllä. Ihan kohta täytyy lähteä patjaostoksille. =oD

26.2.2006

Oma vaatehuone on pinnoitettu (seinät maalattu, lattia vahattu) kertaalleen läpi - ja suojattu pahvilla kissojen tassutuksilta. Lastenhuoneen väliseinä on koolattu ja yksi levykin laitettu paikoilleen. Alkaa hahmottua huoneiden koko jo. Lauri puki sanoiksi, että tila näyttää paljon isommalta, mitä oli kuvitellutkaan! =o) Vielä kun pinnat käydään läpi, niin väreillä saadaan toivottavasti tilantuntua vielä lisää. Nyt on yksi patteri pitänyt huoneen lämpimänä, mutta täytyy hankkia toinen, kun väliseinän läpi ei voi odottaa yhtäläistä lämmitystehoa toisellekin puolelle... Josko nyt muistaisin huomisissa ottaa lisäkuvia aherruksista.

23.2.2006


Nyt on sitten Laurankin vaatehuoneessa seinät huoneeseen päin. Samoin on tehty parven toisen puolen lattia kuntoon. Toisen puolen osalta puuttuu vielä tuet ja tähän tarvitaan lisää puutavaraa. Nyt on käyty lakka- ja maalikaupassa, joten heti siivoilun jälkeen on vuorossa pohjustusurakka. Huomenna pitäisi tulla lisää puuta, niin viikonlopulla taas pääsee asiassa eteenpäin. Tosi kivaa, kun asia etenee silleen, että joka päivä on näkyvää tulosta! =oD

22.2.2006


Lauran puolelta puuttuu enää huoneenpuoleinen seinusta vaatehuoneen osalta. Ennen kuin tätä voi tehdä, joudutaan siirtelemään väliseinää varten huoneeseen kuskatut lastulevyt pois tieltä. Tilataan lisää kakkoskakkosia sahalta ja toivotaan, että toimitus saadaan ennen viikonloppua, niin saatais väliseinäkin viikonlopun aikana paikoilleen vielä. Tässä välissä sitten lakataan ja maalataan pintoja, että saadaan tangot ja hyllystöt paikoilleen. Kun saadaan meidän oman huoneen vaatehuone käyttövalmiiksi, saadaan purettua tuo nyt Lauran oven edessä oleva vaatekaappi pois. Eli hyvää vauhtia etenee nyt, kun Laurikin on hoppuuttelemassa. Nyt on into saada oikeasti huone jo käyttöön. Mikä on hienoa!

Tuossa oli syksyllä Jaskalla jo into ruveta suunnittelemaan laajennusta (tästä ollaan säännöllisin väliajoin keskusteltu puolivakavissamme), mutta minä toppuuttelin, että yksi asia kerrallaan. Nyt tuntuu, että ollaan rempan keskellä asusteltu taas kyllä jo ihan tarpeeksi pitkä aika. Jos remppa olisi niin irrallinen asia muusta olemisesta, ettei sillä olisi muita haittavaikutuksia (kuten nyt olohuone täynnä sänkyjä ja muksujen tavaroita), niin ehkä sitten. Vielä vain ei olla moista ratkaisua keksitty.

Poiketen tuosta omasta "yksi asia kerrallaan" -periaatteestani, täytyy kuitenkin sanoa, että päivä päivältä, kuukausi kuukaudelta, vuosi vuodelta, minua on alkanut kismittää tuo meidän yhden ja ainukaisen veskin ulkonäkö. Hyvä jos pinta-alaa on neliö ja siinä sitten kiikkuva wc-istuin, pieni posliinilavuaari, muutama koukku ja hyllykkö seinällä, loput seinätilat vähän muuria ja osa rosoista maalattua lastulevypintaa. Yäk! Niin oli tarkoitus, kun tänne asumaan asetutaan, että lisätään toinen WC hetimiten yläkertaan, mutta sitä ei sinne ihan helposti saa. Mistä vesi ja viemäri? Olohuoneesta? Huh! Lisäksi putkien veto yläkertaan vaikuttaa myös kotivakuutukseen, mutten kyllä muista miten paljon. Vesivahinkoriski kuitenkin kasvaa. Mutta onhan tuo aika taiteilua välillä ollut nelihenkisen perheen aamupuuhat yhden vessan kans... Ehkä joskus tämäkin haave toteutuu!

19.2.2006


Harja on kunnossa ja nyt on tehty Laurin soppi ja vaatehuoneen osuus, eli vanha lapeullakon tila. Seuraavaksi Lauran puolen lape. =o)

16.2.2006


Miehet ovat pistäneet nyt töpinäksi ja alkaa huoneen harja muotoutua. Hienolta näyttää! Kyllä se tästä vielä valmistuu! =o)

Paluu