Elämäntapamuutos

Paluu
Kiloklubi
Painoindeksi ja vyötärö-lantiosuhde
Taulukko

Kokonaistilanne alkaen syyskuu/2008

Nyt se on alkanut! Elämänmuutos! Vähän "historiaa". Painon kanssa ei ollut minkäänlaisia vaikeuksia nuoruusaikanani, tällöin olin itse asiassa ihan solakassa kunnossa, vaikken erikoisemmin liikuntaa harrastanutkaan, enkä syömisiäni seurannut. Parinkymmenen rajapyykin jälkeen painoa alkoi kertyä salamiten. Miehen kanssa tykättiin tehdä ruokaa, mussottaa sipsejä ja suklaata tv:tä katsellessamme. Siitähän se sitten. Raskaudenaikaisen diabeteksen takia valvoin tarkkaan lapsia odottaessani, mitä söin ja milloin. Painokin putosi. Ongelmaksi tuli se, että raskauden jälkeen imetysaikana pystyi syömään valvomatta vaikka mitä, eikä silti tällä ollut mitään vaikutusta painoon. Mutta kun se imetys sitten aikanaan loppui - syöminen ei...

Monen monituiset laihikset on takana; Nutrilet, Painonvartijat ja monta muuta. Tuloksiakin on tullut ja paino on väliaikaisesti tippunut hyvinkin. Vahinko vain, että kuurien jälkeen kilot ovat tulleet takaisin, usein vielä korkojen kera. Nyt tämä jojoilu on loppu!

Aloitusperiaatteet:
A: jatkuva pikkunapostelu on menneen talven lunta (tilalla kunnon ateriat ja välipalat).
B: pitemmät lenkkeilyt koirien kanssa (olen tähän mennessä tehnyt kolme noin puolen tunnin lenkkiä päivässä - viikonloppuisin useammankin), eli jokunen metri lisää jokaisella lenkillä.
C: ruokavalioon enemmän vihanneksia ja hedelmiä (hedelmistä kyllä pidän, mutta jotenkin niitä on vain tullut popsittua todella vähän).
D: pienistä vastoinkäymisistä ja repsahduksista en aio lannistua, niinkuin ennen. Annan itselleni luvan juhliakin toisinaan - kunhan siitä ei tule tapaa!

Ehkä vielä muutama alkuvaiheen tosiasia:
Pituus: 168 cm
Paino: 96 kg
Vyötärönympärys: 116 cm
Ikä: nelissäkymmenissä

4.2.2009 - ke - vko ?

Kääk! Pitäisi laskea viikotkin, mutten nyt jaksa. Monta on välissä mennyt. Painokin on putoillut, mutten ole ehtinyt merkkailemaan, nyt sitten taas, kun ollaan jo kilo alkupainoa ylemmällä. Hui!

pari viikkoa tässä tuli mässäiltyä surutta, kun isäntä oli Kiinasta lomillaan ja toimi totaalisesti meidän kokkimestarina ihan vapaan tahtonsa mukaan. Sitten vielä lisäksi vähän naposteltavaa ja välipaloja, niin siitä se sitten soppa syntyy.

Toivon, että olisi nestettä, että lähtisi taas laskusuuntaan nopeasti, mutta saas nähdä...

8.10.2008 - ke - vko 3

Nonni, nyt alkaa tippuminen hiipumaan. Vaikka kyllä sitä kieltämättä tuli siskon luona vähän ylimääräisiä herkuteltuakin illalla eilen. Mutta suunta silti alaspäin, mikä on hyvä - ja olen siihen tyytyväinen!

Ympärysmitassa vyötäröltä ja lantiolta on lähtenyt nyt jo alun jälkeen melkein 10 senttiä (siis kolmessa viikossa!?), joten kyllä se vaan olo kevenee kummasti tässä, vaikka tahti hidastuukin.

1.10.2008 - ke - vko 2

Tytön tekemien pullien mussotuksesta huolimatta kilo tippunut! Jes! Jokunen aamu on mennyt vähän myöhäiseksi tässä ja se sitten on aikaansaanut koko päivän ruokarytmin sekaiseksi, mutta eipä olla nälkää kärsitty. Senverran vatsa jo ilmoittelee, että jos liian pitkiksi tauot menevät, niin alkaa möly - sekin on oikeasti tullut tässä parin vuoden sisällä, oli pitkään aika, jolloin en tuntenut nälkää lainkaan, en vaikka olisin ollut koko päivän syömättä - sitten tuli tilalle kaikenlaiset mieliteot. On kiva huomata, että vatsakin on alkanut oikeasti "normalisoitumaan" tuntemuksiltaan. Tai sitten on itse alkanut vasta nyt tunnistamaan nämä. Luulisi kyllä, että vatsan murinan huomaa... Mutta tästä jatketaan, hyvillä mielin!

24.9.2008 - ke - vko 1

Viimeaikojen herkutteluista (asiakaskäyntejä ja ystävien luona kyläilyjä) huolimatta paino pudonnut kilolla. Tyytyväinen täytyy olla. Pikkasen edes kun seuraa, mitä suuhunsa laittaa, niin kyllä sitä silti jää tilaa herkuillekin.

Täytyy kyllä olla varovainen, ettei niistä tule tapa, kun niistä eroonpääsemiseksi joutuu sitten ponnistelemaan oikein isosti. Mutta fiilis on sellainen, että kyllä tästä hyvää syntyy!

17.9.2008 - ke - uusi alku, vko 0

Juupa juu, nyt saatiin merkkausohjelma toimimaan, niin johan tupsahti sitten taas motivaatiokin päälle.

Tässä muistiksi vanhan järjestelmän mukainen taulukko, joka siis on jo oikeasti vanha (2.1.2008):

Pahus, että se tuntuu olevan tuo käyrän seuraaminen vaan NIIN tärkeää, että taidan olla tässä kiinni lopun elämääni. Heti, kun annan luvan itseni olla merkkailematta, lähden harhapoluille... Uusi alku, uudet kujeet. Näin sitä mennään!

Vanhat merkinnät löytyvät: täältä.

Paluu