Perhe

* Kuulumiset * Me * Talo * Piha ja luonto * Muuta *

Perhekuulumiset

Oma blogi TÄÄLLÄ.
Vanhat kuulumiset

Perjantai, 17.9.2010

Kyllä se nyt niin on, että tuo blogi on niin paljon helpompi ja nopeampi päivitettävä, että meidän kaikki kuulumiset ovat siirtyneet sinne. Jätän nämä vanhat, lähinnä onnittelut, vielä tänne, mutta kenties jossainkohti putsaan kaikki täältä pois.

Maanantai, 10.5.2010

Onnittelut neljävuotiaalle hyrinäkoneellemme, Mustikselle!

Lauantai, 8.5.2010

Sydämelliset 18-vuotissynttärionnittelut Laurille!
Mihin se aika on oikein mennyt? :D

Tiistai, 4.5.2010

Synttärionnittelut Matille!

Torstai, 29.4.2010

Halipusuonnittelut kummitytöllemme Suville!

Lauantai, 10.4.2010

Hurjat onnittelut Ottolle!

Torstai, 23.3.2010

Onnea Oskulle!

Torstai, 18.3.2010

Kullanarvoiselle siskolleni lämpöiset synttärionnittelut!

Tiistai, 16.3.2010

Superonnittelut karvakavereillemme:

Tiistai, 2.3.2010

Synttärionnittelut Valtterille!

Torstai, 4.2.2010

Sydämelliset onnittelut veljelleni Jarille!

Maanantai, 30.11.2009

Lämpimät Onnittelut Sinikalle!

Sunnuntai, 8.11.2009

Triplaonnitteluja tänään: kaikille isille Isänpäivän johdosta sekä...

Syntymäpäiväonnittelut rakkaalle Isälleni!

Ja Oikein Railakkaat 18-vuotiskemut Ricille!

Perjantai, 6.11.2009

Matildalle Synttärionnea!

Torstai, 5.11.2009

Synttärionnittelut 21-vuotiaalle kummipojallemme, Jerrylle!

Perjantai, 30.10.2009

Hannalle synttärionnea!

Perjantai, 9.10.2009

Rakkaalle tyttärellemme Oikein Upeaa Syntymäpäivää!

Perjantai, 25.9.2009

Sydämelliset 60-vuotisonnittelut rakkaalle Äidille!


Turvallista matkaa Nokialle ja iloista jälleennäkemistä!

Torstai, 24.9.2009

Aika se vaan kuluu. Yhteenvetoa tässä taas pitkästä aikaa, vaikka tiedot löytyvät kyllä blogistakin. Kesä on ollut ihan hurjan kaunis - ja kuuma. Aurinkoisena ja kuivana on alkanut syksykin. Isäntä lopetti Kiinankeikauksensa ja palasi tekemään töitään pääosin kotoa käsin. Konttori on tosin Turussa, mutta Vaasanmatkoja on viikoittain, todennäköisesti tulee näin jatkumaankin vähän aikaa. Ehkä joitakin ulkomaanmatkojakin vähän ajan päästä. Saa nähdä. Näihin pienempiin, muutaman päivän reissaamisiinhan ollaan kyllä totuttu. Ja itse kun pitää matkustelusta, niin mikäs siinä. Itse en todellakaan jaksaisi.

Kesälomalla oli niin hellettä, ettei pihatöistä oikein tullut mitään, mutta nyt syksymmällä ollaankin sitten jo saatu aikaiseksi vaikka mitä. Ihan kiva, kun remonttikin edistyy välillä. En ole ehtinyt vain päivittelemään remonttisivuille asiasta mitään. Blogista löytyy tästäkin juttua kyllä. Oudointa isännän kotiinpaluusta tulikin yllättäin se auton poissaolo. Eipä lähdetä päivisin enää niin vaan liikkeelle, kun isäntä vie auton aamuisin...

Koiravieraita on välillä käynyt kylässä ja joitakin hoitopäiviä pysyneet seurassammekin. Kyllä nämä tassuttelijat vaan niin hyvin toimeen kaikkien kanssa tulevat, että sitä on kiva seurata. Mutta ei toki heitetä tulokkaita "suden suuhun" koskaan ihan tuosta vaan, vaan hoidetaan tutustumisia kunkin vieraan vaatimalla tavalla. Siis jo tutuille vähän vähemmän suunnittelua, ja ihan vieraille varovaisemmin. Se on aina melkoinen stressin paikka tulijalle, kun neljä nuuskuttelijaa hyörii yhtaikaa ympärillä, jollei toinen ole siihen jo etukäteen varautunut.

Poika jatkaa amiksessa toista vuottaan ja tytär aloitti lukioaikansa. Siinä sitä on ollut uutta opiskeltavaa ja touhuilemista näitten puitteissa. Poika on jaksanut jatkaa kitaraharrastustaan ja saikin tuossa syksysellä kummisetänsä suurella avustuksella myytyä moponsa, millä rahalla uuden setin itselleen hankki. Ei kulu päivää, ettei pojan huoneessa kitara soisi. Likka aloitti näyttelyharrastuksen taas pitkän tauon jälkeen. Kaverien pienellä painostuksella ilmeisesti, mutta ihan mielenkiintoiselta vaikutti ja on tykännyt. Ihan kiva!

Näin se syksy sitten etenee talvea kohti. Toivoa sopii, että vielä vähän aikaa kuivat kelit jatkuisivat, niin saataisiin terassien kaiteet ja raput tehtyä ennen talven tuloa. Toivoahan aina saa! =o)

Torstai, 10.9.2009

Riemukasta synttäriä Pirkolle!

Perjantai, 21.8.2009

Synttärionnea ihanalle Kadi-neitosellemme!

Kadi on nyt ollut meillä kohta viisi kuukautta, mutta tuntuu kuin hän olisi ollut luonamme jo paljon pitempään. Tottuminen meihin ei tältä neidiltä kauaa vienyt - tosi sopeutuvainen otus! Rauhallinen ja kiltti. Pieniä opetteluja oli ryhmässä olemisessa (kaikki ruokakeput eivät ole Kadin, lelukoppa ei ole yksin Kadin jne.) oli ihan alkuun, mutta tosi äkkiä näistä kaikista päästiin yhteisymmärrykseen. Minkäännäköistä kapinointia tai tottelemattomuutta ei ole ollut. Varsin upean koiruuden siis olemme perheeseemme saaneet!

Torstai, 20.8.2009

Anopilleni iloiset synttärionnittelut!


Perjantai, 24.7.2009

Sydämelliset Synttärionnittelut veljelleni Jannelle!


Tiistai, 23.6.2009

Kesäiset onnittelut kummitytöllemme, Lempille!


Torstai, 11.6.2009

Onnittelut omalle, kolmivuotiaalle pumpulipallollemme, Kissille!


Perjantai, 5.6.2009

Laukkaavat Onnittelut Veeralle!


Lauantai, 30.5.2009

Synttärionnea Heikille!


Perjantai, 29.5.2009

Seitsemänvuotiaalle Aarolle!


Torstai, 28.5.2009

Maijalle synttärionnittelut!


Tiistai, 26.5.2009

Synttärionnittelut serkulleni, Tommille!


Sunnuntai, 10.5.2009

Onnittelut 3-vuotiaalle tiikerillemme, Mustikselle!


Perjantai, 8.5.2009

Omalle rokkarillemme iloiset 17-vuotissynttärionnittelut!


Tiistai, 5.5.2009

Kultanuppuselleni kauas Kiinaan onnitteluja hääpäivämme johdosta! Naimisissa 19 vuotta! Rakastan Sinua!


Maanantai, 4.5.2009

Kuohuvaa synttäriä Matille!


Keskiviikko, 29.4.2009

Railakkaat synttärionnittelut rakkaalle kummitytöllemme Suville!


Perjantai, 10.4.2009

Oikein iloiset synttärionnittelut Otolle!


Maanantai, 23.3.2009

Riemukkaat synttärionnittelut Oskarille!


Keskiviikko, 18.3.2009

Sydämelliset Synttärionnittelut Siskolleni! Olet tärkeä!


Maanantai, 16.3.2009

Onnittelut tuplasankareille!


Maanantai, 2.3.2009

Mahtionnittelut Synttärisankari-Vallulle!


Lauantai, 21.2.2009

Rakkaalle karvakerälle Synttärionnea!


Keskiviikko, 4.2.2009

Riehakkaat synttärionnittelut nuorimmalle veljelleni (joka ei muuten enää ole NIIN nuori! =oD )!!!


glitter-graphics.com


Sunnuntai, 18.1.2009

Myöhästyneitä onnitteluja sivujen päivitysongelman takia:

2.1. johdosta Sadulle synttärionnittelut!

12.1. johdosta myös iloiset synttärionnittelut kummitädilleni!

Perjantai-illalla isäntä palasi kahden viikon lomalleen kotiin - ja nyt on energiaa sitten puuhata yhtä ja toista tässä. Työlista on pitkä. Saa nähdä, mitä kaikkea tässä ehditäänkään. =oD Vallan ihanaa on ollut saada perhe kokoon pitkästä, pitkästä aikaa!

Torstai, 1.1.2009

Vuosi meni ja vaihtui sitten. Ihan mukavissa ja rauhallisissa merkeissä meillä. Isäntä Kiinassa, tyttö omissa menoissaan, minä pojan ja lemmikkien kanssa kotona. Ulkoillen, herkutellen, elokuvia katsellen, valokuvaten ja vähän raketteja itsekin paukutellen. Ajoissa nukkumaan, että tämä aamu sujui varsin normaaleissa merkeissä ja hyvillä mielin.

Mietin, että pitäisikö sitä katsoa vähän mennyttä vuotta ja sen tapahtumia, mutta tuossa joulun edellä kirjoittelin siitä blogiini, niin ei enää viitsi tehdä samaa tänne uudestaan. Katsotaan mieluummin enemmän tulevaisuuteen ja toiveisiin liittyen siihen uuteen alkaneeseen vuoteen.

A. Meiltähän jäi nyt koko vuosi 2008 näyttelyiden tiimoilta välistä Kissin osalta. Turkki vain ei ole kasvanut tarvittavaan pituuteensa, vaikka yritys on sikaripunkkioireilun takia kova ollutkin. Ihan kelvollisessa kunnossa iho ja turkki muuten, ettei ole ihan hurjan herkkää takkuuntumaan sentään, mutta kasvu on ollut todella hidasta. Pääasia tietysti on, että koiruus on kunnossa, eikä ole kutinoita tai kirvelyitä missään. Tänä vuonna olisikin sitten tarkoitus ottaa ja kokeilla onneamme jossain näyttelyssä. Saadaan tuomarin mielipidettä siihen, kannattaako tuolla turkin pituudella edes näyttelyissä yleensäkään juosta. Vaikka aina on ollut kiva treffata muita cotonisteja samalla. Vielä en ole tutkinut näyttelykalentereita, mutta Turun näyttelyyn ilmoittautumisesta myöhästyttiin viime vuonna ainakin, sen tiedän jo.

B. Viimeksi keväällä olin Mimin ja Kissin kanssa koiratanssikisoissa, liian huonolla harjoittelulla ja nyt tämä vuosi taitaa jäädä kokonaan välistä, vaikka ajatus kutkuttaakin. Kissi selvästi stressaa näistä kisoista, vaikka näyttelyissä onkin ihan kuin kotonaan ja nauttii esillä olemisesta. Ei siis hyvä tuon sikaripunkkijutun takia, mikä voi pahentua stressistä. Mimillä taas on vilkkuluomiongelma vain pahentunut, eli tarkoittaa vajavaisia mahdollisuuksia kunnon tavoitteelliselle treenille, mikä olisi välttämätöntä ennen kisoja. Puhumattakaan siitä, mitä sitten itse kisaesityksessä voi tehdä, jos sattuu vilkkuluomi juuri silloin olemaan esillä (hypyt ja pomppimiset sekä isommat juoksemiset pois ohjelmasta). Eli pidetään asia mielessä, mutta odotukset eivät ole korkealla.

C. Lasten koulu-, opiskelu- ja kesätyöjuttujen kanssa tulee varmaan olemaan puuhaa tässä kevätaikana varsinkin. Toivon, että kaikki tulevat sujumaan hyvin ja että tytönkin opiskeluaika alkaa yhtä hyvin kuin pojankin mennyt syksy.

D. Remontin toivoisin edistyvän - tietysti - mutta saa nähdä, miten nämä kaikki taantumat ja lamat ja tulevat työt ja muut menevät. Ilman rahaa, ei pysty remontoimaan, vaikka intoa ja aikaakin olisi.

E. Ja tietysti odotan, että edelleen pysymme kaikki terveinä; oma perhe lemmikkejä myöten, vanhemmat, sisarukseni perheineen ja omine karvakerineen kaikkineen, muut läheiset ja ystävät. Oma uusien elämäntapojen opiskelu on ollut taas pitkään "jäissä". Mielessä kyllä, mutta taka-alalla. Se on aina vain niin helppoa lipsua vanhoihin, huonoiksi havaittuihin toimintamalleihin.

Lisäksi paljon rakkautta, hellyyttä, iloa ja hauskuutta, mukavuutta, joitain saavutuksiakin, lämmintä yhdessäoloa ja hyvää mieltä! Ihan kaikille! Eikös siinä ole toiveita ja haaveita yhden vuoden osalle jo ihan tarpeeksi?! =oD

Perjantai, 19.12.2008

Niin se vaan aika kuluu. Ihan kohta on joulu, valmistelut vilkkaimmillaan, vaikka lumesta ei kyllä ole tietoakaan. Kovin on mustaa ja märkää. Joululaulut, piparin tuoksu ja muut jouluun liittyvät puuhailut ovat tuoneet silti joulun tunnelmaa taloon.

Lauantai, 6.12.2008

Onnea 91 vuotiaalle Suomelle!

Iloista Itsenäisyyspäivää!


Sunnuntai, 30.11.2008

Sydämelliset Onnentoivotukset päivän synttärisankarille, Sinikalle!


Torstai, 20.11.2008

Se ensilumi tuli! Ja kunnolla tulikin! =oD

Lumikola on edelleen häviksissä, teillä tiettymättömillä, mutta lumilapio sentään on tallella. Aamulla ensitökseni sain siis siirrellä lunta, jota tosiaan tuli noin kymmenisen senttiä, paikasta toiseen. Onneksi se on kevyttä pakkaslunta. Lumikolalla homma olisi sujunut tuosta vaan, mikä "hippasen" patittaa, mutta kyllähän se tuolla lapiollakin meni. Talvi tuli, toivottavasti nyt vähän aikaa pysyykin!

Kissat tuntuvat olevan asiasta enemmän ihmeissään, kun tuijottelevat ulos enemmän kuin normaalisti, mutta koirulit kulkivat aamulenkin pääasiassa tehtyjä polkuja ja sitten aurattua tienvierustaa pitkin. Ei ollut mitään merkkiä riehuista eikä lumiriemuista, niinkuin joidenkin koirien osalla. Mimi välillä kauhoi lunta pihalta suuhunsa, mutta siinä se. Lumi on lunta.

Sunnuntai, 16.11.2008

Omalle Kullalle Sydämelliset Synttäritoivotukset!

Sinnehän kauas Kiinan Shanghaihin lentää, toivotukset nää!


Sunnuntai, 9.11.2008

ILOISTA ISÄNPÄIVÄÄ!

Rakkaalle miehelleni omalle,
lastemme isälle somalle,
toivotamme yhdessä kaikki,
suuresti onnea iloisella päällä,
kunpa olisit jo täällä!


Lauantai, 8.11.2008

Synttärionnittelut Rakkaalle Isälleni!


Torstai, 7.11.2008

Pehmeän pörröiset synttärionnittelut Matildalle!


Keskiviikko, 6.11.2008

Riemuisat onnittelut Jerrylle!


Torstai, 30.10.2008

Lämpimät Onnittelut Hannalle!

Jopas onkin kertynyt taas aikaa tähän väliin viimeisestä päivityksestä. Eipä tässä sen kummempia ole kuulunut, mitä blogissa olen selvittänyt. Koko syksy on mennyt enemmän tai vähemmän tuon jo menneen Kiinanmatkan valmisteluihin. Ja nyt se on ohi sekin kokemus. Mutta olipa sitä kiva isäntää taas pitkästä aikaa nähdä! Lemmikit olivat kotona hyvässä hellässä hoidossa ja lopultahan se sitten tyttökin jäi matkasta, niin että näkee isänsä seuraavaksi vasta tammikuussa. Mutta minkäs sitä pelolleen mahtaa. Olihan se jo selvästi nähtävissä, minkälainen kramppi tuli Turun ja Hesan välisellä lennolla, että mahdotonta olisi sitä ollut edes sivusta seurata pidempää matkaa. Kiinanlento Helsingistä Shanghaihin kesti pikkasen reilu kahdeksan tuntia ja takaisintulo samaa reittiä noin kymmenen tuntia.

Nyt on sitten viikon työt rästissä ja niihin pitäisi keskittyä, mutta onneksi ei ole mitään tulenpalavaa kiireellistä menossa, niin voi jakaa töitä melkoisen vapaasti silti.

Eli terveiset Kiinan Shanghaista vaan kaikille!

Torstai, 9.10.2008

Omalle ihanalle tyttärelleni Synttärionnittelut!


Torstai, 25.9.2008

Sydämelliset Onnittelut Synttärien johdosta rakkaalle Äidilleni!


Lauantai, 13.9.2008

Raikuvat Synttärionnittelut Vellulle!


Sunnuntai, 7.9.2008

Onpas taas aika vilahtanut eteenpäin. Mihin kummaan se oikein elokuu humpsahti? Touhuiluja on riittänyt, enemmän tai vähemmän ja elämä paljolti pyörinyt lemmikkien rutiinihoidoissa ja muksujen koulun/opiskelunaloitushommissa. Ehdittiin Mimin kanssa jo paljon treenaamaan uutta koiratanssikappalettakin - sekin kun vihdoin löytyi - ja uusia temppuja, mutta nyt on sitten vilkkuluomi taas ollut niin paljon esillä, että treenit ovat totaalisesti jäissä. Ei siis ilmoittauduttu kisailijoiksi, vaikka kuinka on kisat tässä lähellä. Paikalle menen kyllä, vaikkei omaa ohjelmaa olekaan.

On ollut erilaisia kivoja tapahtumia, mökkeilyä ja vierailuja. Sadetta on saatu miltei joka päivä ja hurjan kosteaa on sitten tietysti ollut. Remontti ei ole edennyt, kun ei ole pystynyt tekemään mitään. Sisällä voisi muuten, mutta kun ei olla voitu käydä hakemassa lisää tarpeita, niin sekin on "jäissä".

Kiinanmatkan valmistelut ollaan nyt aloitettu. Passikuvat on plakkarissa ja kohta sitten poliisilaitokselle passihakemukset laittamaan eteenpäin. Monien mutkien ja erilaisten ohjeiden jälkeen alkaa tuntumaan siltä, että matkasta oikeasti voi vaikka tullakin jotain...

Syksyn peltohommat ovat odottamassa, perennat ovat käytännössä kaikki jo kukkineet ja pakkanen vei kesäkukat. Tomaatit ovat sisällä kypsymässä, jos nyt ovat niin isoja, että on edes mahdollisuus siihen. Sen saa nähdä. Kasvustot ovat ainakin jo selvästi pakkasista kärsineet. Katsotaan, koska saan toimerrutuksi näihin puuhiin.

Keskiviikko, 20.8.2008

Sydämelliset synttärionnittelut anopilleni!


Torstai, 7.8.2008

Lämmintä on pitänyt. Yksi päivä sateista, kaksi pilvisempää ilman vettä ja nyt taas aurinkoa. Kaiken kaikkiaan tuntuu vallan kuivalta kesältä.

Isännän loma-aikana remonttikin on taas edistynyt, vaikkei (luonnollisestikaan) kaikkea suunniteltua pystytä tekemäänkään. Aina käy niin. Tärkeimmät kuitenkin. Kuistin kaidetta on ilmestynyt etuosalle terassia, lisärappusia ei ole tullut, eikä niihin kaiteita, mitä on olemassa, mutta kaipa se on pakko nyt kertaalleen maalata se osa, mikä nyt on tehty, vaikka sitten väriero tulee kyllä näkymään myöhemmin. Se kyllä harmittaa, mutta eipä mahda mitään. Kaivinkone tulee pihalle sitten syksymmällä, jolloin saadaan peittoon ne kuopat, mitä on olemassa vielä, pois turhat savikasat ja soraa pihalle syksyn kurakelejä helpottamaan. Tämä remppapihamme kun tahtoo olla pelkkää mutavelliä sadekeleillä. Viime talvi oli aivan mahdoton, kun oli käytännössä yhtä syksyä koko talvi ihan paria viikkoa lukuunottamatta.

Koiratanssi on ollut välillä mielessä, kun kisat olisi tiedossa tässä lähistöllä syksyllä, mutta ei ole aikaa, eikä paikkaa harjoittelulle. No, Mimin silmäongelmien ja Kissin turkin (likamagneetti ja liian lyhyt otsatukka, ettei sitä saa pysymään pois silmiltä) takia ei ole myöskään ollut mitään hurjia innostuksiakaan kyllä, ettei sen puolen. Mätsäreissäkään ei olla käyty, ehkä ensi tiistaina sitten, jos kelit suosivat. Näyttelyssä Raisiossa käytiin Kissin kanssa turistina. Siinä ne koiramaiset menot.

Yhdestä blogista luin kissojen mätsäristä ja jotenkin rupesi kutkuttamaan sekin, kun en ole koskaan aikaisemmin kuullutkaan moisesta. Susun kanssa, häntämutkasta huolimatta, voisi joskus mennä kokeilemaan, että mitä tuumaa. Tuollainen kiltti löllykkä kun on. Ei sitä voi tietää yhtään, miten toinen reagoi, kun ei ole koskaan kokeiltu. Ei vain ole helppoa löytää moisia, kun taitavat melkoisen harvinaisia olla. Seinäjoella asti olisi... Eipä taideta, ekaa kertaa ainakaan, ihan niin kauas lähteä.

Koulut ja opiskelut sitten ensi viikolla myös alkavat. Ollaan pojan opiskelujen kanssa jännätty, kaikenlaisten sotkujen takia, kun ei sitten päässyt Raisioon, mihin olisi ollut kaikkein näppärin matka meiltä. Nyt sitten on lähdössä Uuteenkaupunkiin, vaikka pääsi kyllä Turkuun kymppiluokallekin. Jotenkin vain selvästi kutkuttaa ammatillinen koulutus enemmän (kas kummaa!), että pääsee sitten töihinkin aikaisemmin. Sähköpuoli oli ensimmäisenä hakuvaihtoehtona, mutta siinä on nyt ekalla varasijalla. Metallipuolelle pääsi ja opiskelu alkaa jo maanantaina. Vaihtaa linjaa, jos joku sähköpuolelta jättää tulematta tai vaihtaa linjaa - eli lähellä on omaa ykköstoivettaan. Matkat tulevat pitkiksi, mutta hoitunevat. Tytöllä sitten viimeinen yläkouluvuosi alkamassa tiistaina. Näin se nuoriso vaan kasvaa ja aikuistuu (mutta silti minä en vanhene, enhän?).

Tiistai, 29.7.2008

Remppaa, helteen pitämistä, marjojen poimimista, leipomista... Koirien lenkitysten ja muun arkirutiinin ohella pääosin olo ollut tässä. Kävin Kissin kanssa turistina Raision koiranäyttelyssä muita cottoneita ja koiruuksia katsomassa. Kutkuttaisi kyllä päästä touhuun mukaan itsekin, mutta Kissin turkki vaan ON nyt ihan liian onneton. Se on onneksi hyvässä kunnossa, mutta liian lyhyttä. Nyt kun näki näitä muita upeuksia vielä, tuntuu Kissi entistä "kaljummalta", vaikka tuota turkkia nyt kuitenkin sentään on.

Siskolle on tullut kaksi kodinvaihtajapupusta talouteen ja nyt kuullostellaan innolla, miten lähtee uusi arki näiden kanssa liikkeelle. Näyttävät kyllä tosi suloisilta! Nyt on sitten koiruuksillakin vähän aikaa uutta ihmeteltävää.

Naapuriin on tullut koiranpentu, joka myös kutkuttaa mieltä, vaikken ole sitäkään itse livenä vielä nähnyt. Eiköhän tässä jossainkohti "törmätä" toisiimme. Pennut ovat aina ihania! Ovat kuulemma nyt ajattelemassa näyttelyharrastuksen aloittamista, niin siitäkin sitten tulee mielenkiintoista seurattavaa - yksi asialle "hurahtanut" lisää. =oD

Kukkien ja peltokasvien elossapitäminen on teettänyt työtä, kun on ollut niin kuivaa ja paahteista pitkän aikaa. Viimeisestä pienestäkin ropsahduksesta on jo aikaa. En ole jaksanut enää kastelukannun kanssa tehdä reissuja edes-takaisin, vaan nyt ollaan otettu letku jo käyttöön. Ei ole parasta kasteluvettä raanasta suoraan, mutta minkäs teet? Luonto ei nyt antejaan suo. Mahtaakohan koko syksy sitten sataa korkojen kanssa, kun nyt on jokikin kuivunut ihan olemattomaksi. Se on kaiken ruohon peitossa jo, ettei vettä tahdo nähdä kuin leveämmillä kohdilla. Muuttuu tämä joki kohta ojapahaseksi, jos kuivuu kokonaan kesäksi.

Torstai, 24.7.2008

Sydämelliset synttärionnittelut veljelleni!


Tiistai, 22.7.2008

Isäntä on tullut lomalleen kotiin. Rippujuhlat on ohi. Tyttö oli kaunis ja talo täynnä vieraita vähän aikaa. Sääkin suosi auringonpaisteella - vähän vähempikin olisi riittänyt. Meinasi terassilla tulla kuumat oltavat. On tuo terassi kyllä kiva, kun saa siitä ikäänkuin olohuoneen jatkeen avaamalla pariovet kokonaan. Kun vielä saadaan katos, askelma ja kaiteet valmiiksi kokonaan, niin taas helpottuu elämä kummasti. Jos vielä ehdittäis oikeasti maalaamaan puupinnat tänä kesänä/syksynä kuntoon, niin se olisi vain plussaa.

Koiraperheitä oli vieraina myös monia, mutta koiravieraita ei tullut. Nyt meidän kolme otusta menivätkin ihan sujuvasti ihmispaljouden joukossa. Susu laitettiin valjaisiin ja remmi kiinni nuohoustikkaisiin, oma pehmeä paikka varjoon ja siinähän tuo viihtyi käytännössä koko juhlien ajan. Mustis taas oli tytön huoneessa, ettei pelästyessään ryntää johonkin väärään paikkaan. On tosi arka ulkosalla, mutta ikinä ei tiedä, miten kauas ryykää, jos oikein pahasti sattuu. Kun saadaan tontti aidattua kokonaan, ovat juhlissakin koiravieraat ihan tervetulleita. Näiden touhujen seuraamiseen kun ei kyllästy koskaan.

Kuvan pöytäryhmä on uusi ostos viime viikolta ja kukkaset isännän veljen perheen pihalta. Sopivat kuin nakutettuna tuohon pöydän päälle. Tosi kauniit!

Tänään on vuorossa sähköpylväistä tehdyn pöytäryhmän haku Somerolta. Saadaan sellainen massiivinen "rakennelma", mistä olen vain haaveillut tähän asti. Täytyy varmaan vähän kunnostaa, kun on ollut jonkin aikaa jossain sivussa. Ainakin ne isot puutapit varmaan täytyy uusia, kun ne on jouduttu poikkasemaan kuljetuksen onnistumiseksi. Kiitos tästä kuuluu siskon miehelle, joka mahdollisti tämän jutun.

Kesää on vielä jäljellä!

Keskiviikko, 16.7.2008

Kohta jo kuukausi humpsahtanut viimeisestä päivityksestä tänne. Kyllä tuo blogi on niin paljon näppärämpi, että sieltä löytyy enemmän niitä päivittäisiä tapahtumia.

Kissillä oli jokunen näyttelyvaraus, jota mietin, josko ilmoittautuisi, mutta ei tuo turkki vaan kasva. Onhan se hyvässä kunnossa nyt, pöyheä ja pehmeä kuin mikä, mutta lyhyttä. Edelleen sitä kymmentä senttiä, mitä se oli maaliskuussakin. Jää kyllä nyt sitten nämä kesän ja syksyn näyttelyt ainakin pois laskuista. Raision näyttelyyn 27.7. pyrin menemään katsomaan, mutta vaikka ottaisin Kissin mukaan, niin ei mennä kehään kuitenkaan. Josko jokunen tuttukin tulisi samalla treffattua.

Ja mitäs tällä välillä onkaan tapahtunut? Niin paljon kaikkea, ettei millään enää muista. Ollaan itse käyty vierailuilla siellä täällä ja meillä on käynyt paljon vieraita. Yövieraitakin on ollut kiva saada. Pikkuhiljaa olen myös valmistautunut tytön rippijuhliin, mitkä on ensi sunnuntaina. Olen siivoskellut pihaa, yrittänyt pitää kukkia ja peltokasveja hengissä (nyppinyt kuihtuneita kukkia, kastellut ja kitkenyt rikkaruohoja), selvitellyt näitä tytön rippileiriasioita, pojan opiskelujuttuja. Niin, ja onhan sitä tietysti töitäkin ollut. Yrittäjänä kun ei sitä varsinaista lomaa ole lainkaan.

Kelit ovat olleet varsin aurinkoiset ja lämpimät. Varsinaista hellettä ei sentään ole ollut, mutta puuhatessa jo se kahdenkymmenen päälle oleva lämpötila ottaa voimille. Sateita ollut hyvin hajanaisesti ja monet niistäkin vain pelkkää ripottelua, ettei ole ollut kasteluavuksi. Kastelukannu on ollut kovassa käytössä iltaisin. Senverran on mannut välillä olleet kosteita kuitenkin, että Kissin turkki on ollut - varsinkin aamuisin - ihan litimärkä lenkin jälkeen. Kummasti tuo kerää metsää sieltä poluilta mukanaan ja siinä on sitten aina se oma hommansa, kun käy tassut ja rinnustan läpi, ettei jää mitään röhnöjä turhaan toista takuttamaan. Mutta se homma sujuu sentään nopeammin kuin varsinaisen pesun jälkeinen kuivatus.

Siivoiluja vielä riittää ennen juhlia, mutta eiköhän kaikki tässä tule tehdyksi. Isäntäkin palaa lomilleen nyt Kiinasta ja sitten juhlien jälkeen alkaa remontti edetä taas (toivom ma)! =oD

Torstai, 26.6.2008

Kiirettä pitää, työlistoja on tehty vaikka kuinka ja vaikka mitä piti ehtiä tekemään jo ennenkin kuin isäntä Kiinaan lähti ryykäämään. Hieno oli lista, ainakin reilu kymmenen kohtaa - yhden asian sain vetää yli hoidettuna... Että näin meillä. Uusi lista kasvaa koko ajan ja isännän loma-aika siis on täystyöllistetty.

Vaikka onhan meillä tässä paljon muutakin, mitä pitäisi tehdä. Viimeisessä myräkässä hajosi aurinkovarjo ja terassin pöytä, pihaa pitäisi ehtiä hieman siistimään (ihan hieman vaan) ja kukkapenkit sekä peltokin vaativat jonkun verran huomiota itseensä. Tehdään, mitä ehditään ja jaksetaan.

Koiruudet voivat hyvin, kuten kisulitkin. Mimin vilkkuluomi tosin vaivaa yhä. Ei ole jäänyt pysyvästi esiin kuitenkaan. Kissin turkki alkaa olla ihan mainiossa kunnossa; on terve ja sopivan pehmeä, eikä lainkaan kuiva. Ongelmia vain näyttää tuo kasvun jämähtäminen teettävän, että onko siellä joku "pommi" odottamassa. Kuinka kauan karva voi olla samassa tilassa irtoamatta? No, toivotaan nyt, ettei mitään ongelmia sen suhteen ilmene. Näyttelyihin on kyllä turha tuolla junnuturkilla (10 cm) lähteä. On meidän frouva ihan pennun näköinen tuolla turkillaan.

Näin sitä sitten kesää eteenpäin vaan mennään.

Keskiviikko, 11.6.2008

Kissi-missimme täyttää tänään kaksi vuotta! Onnea!


Torstai, 5.6.2008

Sydämelliset synttärionnittelut Veeralle!