Koiran varusteet

Paluu
Seuraavassa listaa ja sepustusta erilaisista koiravarusteista, mitä taloudestamme löytyy. (Tämä ei ole siis hankintalista.)

Ulkoiluun

Kaulapantoja, (vasemmassa kuvassa: nahkaisia, puolikiristäviä ja vilkuttavia heijastinpantoja) - käytetään vain ulkoillessa, ei sisällä

Kuonopantakin löytyy, (oikea kuva) kun harjoitutin Mi-miä vastaantulevien haukusta pois, mut-ta meille tepsi sitten lopulta kuitenkin muut keinot.


Erilaisia hihnoja (kangas-, nahka- ja nailon), heijastimilla ja ilman - eri tilanteisiin omansa. Sekä myös fleksit (sekä naru- että lättänä nailon-nyörinen), mitä normaalilenkeillä käytetään. Oma löytyy niin kaupunkikäyttöön kuin myös maaseudulle ja metsään. Lisäksi on monenlaisia heijastimia: hihnan ympärille, pantaan kiinnitettäviä.

Myös valjaat löytyy heijastimella varustettuna. Valjaita tulee tosin käytettyä yleensä vain talvisin villatakin päällä (missä ei ole heijastinta).

Vasemmassa kuvassa nro 1 ovat Mimin tossut kuivalle kelille, fleeseä, mukavat pitää tassuissa, mutta kastuvat. Nro 2 on kengät vähän märkäänkin keliin. Napakat tassuissa ja ensikerran jälkeen kuin "omat tassut" koiralla. Niin pienet, etteivät mene Kissin tassuihin. Numero 3:ssa on Kissin valkoinen ja musta näyttelyhihna.

Koirankakka-pusseja löytyy kaapista rulla-na, lisäksi käsi-laukusta, hou-sun- ja takintas-kuista...Heijastinliivit puetaan myös päälle aina hämä-rällä ja pimeällä. Muilla tielläliikkujilla on paljon parempi mahdollisuus nähdä nämä nelijalkaiset ystävämme, kun eivät häviä maastoon.

Heijastinliivejä on sekä ala- että yläkautta puettavia. Vasemman kuvan liivi (ylin) sopii myös val-jaiden päälle laitettavaksi, oikeas-sa kuvassa ylinnä muun pannan kanssa käytettäväksi.

Oikeassa kuvassa on myös Mimin villapaitoja, sekä omatekoisia, että ostettuja. Vilukissa kun on, sujuvat lenkit paljon paremmin, kun ei tarvitse rehvanan palella.

Vielä löytyy Kissille sadetakki pahim-pien märkäkelien varalta, sekä toppa-takit, Mimin on musta ja punainen Kissin, kunnon pakkaskelejä varten.

Pihalla on myös omat ulkolelut: koripallo, jalkapalloja, tennispalloja...Sisällä

Luonnollisesti koirat tarvitsevat ruokaa (nappuloita, pehmosäilykkeitä, jauhelihaa, asidofilus piimää, maksalaatikkoa ym.) ja purutikkuja sekä namipaloja harjoitustuokioiden palkinnoiksi

Meillä on käytössä reunallinen ruoka-alunen, jonka päällä ovat ruokakipot, jolloin syöminen onnistuu lattiaa suttaamatta ja erillinen vesikippo melkein samaa sarjaa. Vesikipon alla voi pitää vaikka pöytätablettia, jos koirat roiskuttavat vettä kovasti.

Laitoin samaan kuvaan myös reissujuomapullon, vaikkei tämä olekaan varsinaisesti sisäkäytössä. Metsälenkeille, automatkoille, näyttelyihin näppärä vedenkantoväline.

Ruoka säilytetään peltisessä ruoansäilytysastiassa, jossa on kansi ja lisäksi löytyy ruoka-annostin kahden eri laadun nappulalle sekä kongit koirien ajankuluksi (kahta eri kokoa).

Kissille löytyy juoksuhousuja kahta erilaista mallia. Kuva oikealla. Housuja pidetään vain vieraiden aikana välttääksemme heidän vaatteiden likaantumista, muutoin suojataan huonekalut ja pidetään matot pois juoksujen aikana.

Myös joulua ajatellen löytyy molemmille tonttuasut. Käy-tännössä vain valokuvausta varten päälle puettu.

Lelukoppina meillä on ollut rottinkisia koreja, mutta Kissi tahtoi pureksia niitä ajankulukseen, niin siirryimme pahvilaatikoihin. Katsotaan tuleeko vielä koriaikaa... Leluja on monenlaisia: narusolmuja, puruluita, palloja, lankahämis, vetoleluja... Pehmolelut Kissi syö, joten ne on nyt kaikki tallessa tulevia aikoja varten. Mukana myös aktivointipalloja (isoja, pieniä, helppoja ja vaikeita), mitkä otetaan aika ajoin aina esiin.

Kissin kuljetuskoppina ja nukkumapaikkana toimii kovamuovinen kantokoppi. Kuva vasemmalla.

Mimin nukkumapaikkana toimii isokokoinen kangashäkki. Peh-musteena ja lämpöpohjana vanha peitto. Muutoinkin koirilla on muu-tamia omia makuualustoja.

Näyttelyitä ja muita reissuja varten meillä on vielä oma varustekassi, minne mahtuu matkatarpeet, sekä matkapalli.

Säästämme myös kaikki tyhjät talous- ja WC-paperirullat, keksi- ja muut pahvipakkaukset koirien palkitsemista ja aktivoimista varten.

Lääkekaappi löytyy omalta sivultaan täältä.

Turkinhoito ja muu hygienia

Pyyhkeiden lisäksi koirat tarvitsevat hygieniatuotteita: shampoota, hoitoainetta, takunpoistoainetta, kampausnestettä, plakinpoistajaa, hammasharjoja. Kissin kasvattajan ohjeiden mukaan kokeilemme turkinhoidossa ensin hellävaraisia lapsille tarkoitettuja aineita. Vasta jollei näiden kanssa hoito onnistu, siirrymme "järeämpiin" aineisiin.

Muuhun turkinhoitoon tarvitaan erilaisia harjoja, kampoja, saksia. Alla selitetty jotain ylläolevan kuvan numeroiden perusteella:

1. pieniä takuttamattomia kuminauhoja otsatukan kiinnittämiseen pois silmiltä
2. pieni kampa silmänalusen ja kuonon sekä korvan kampaamiseen
3-4. iso ja pieni karsta - yleisharjaukseen
5. suuri kampa turkin välikampaukseen pesujen välillä
6. kaksipuolinen kampa pienten takkujen selvittelyyn
7. kampa, jossa pyörivät piikit - sopii myös yleiskampaukseen, mutta auttaa takunselvittelyssä myös
8-9. isot ja pienet sakset tassujen kunnossapitoon
10. kaksipuolinen harja, luonnonharjas ja suojattu teräsharja - lähinnä Mimiä varten, en käytä Kissillä
11. piikkiharja ilman sähköistäviä pompuloita päässä - hyvä fööniharja
12-13. pienet ja isommat kynsisakset. Pienemmällä saa kannuskynnet paremmin leikattua kuin tuolla isommalla.

Lisäksi löytyy myös pesuvateja ja tehokas fööni, joka on käytännössä pelkästään Kissin turkin kuivaamista varten. Hoitopöytänä olemme käyttäneet silityslautaa, joka on suojattu pyyhkeellä.

Näyttelyreissulta tarttui käteen tällainen iso, 386 ml:n purkki hoitoainetta, P.E.T Silk, Back To Nature Detangling Mist. Aivan upea tuote. Voidaan käyttää sekä märkään, että kuivaan turkkiin ja vaikutus tuntuu heti. Sähköisyys häipyy ja kampaus helpottuu. Suosittelen lämpimästi, jos koiran turkki on helposti takkuuntuvaa laatua!

Paluu