Koiriin ja kissoihin (eläimiin) liittyvä kirjallisuus - kotoa löytyvät

Paluu

Perheellä on paljon kirjallisuutta liittyen koiriin ja kissoihin, mutta lista alla on vain alustava, koska suurin osa kirjoista on remontin alta siivottu talteen. Paljon on myös tullut kannettua kirjoja kirjastosta, joten kattavaksi tätä listaa ei tule koskaan saamaankaan.

Koirat

Erkki Pulliainen; Koira kotona ja luonnossa - käyttäytymisen perusteet
Tämä arvostetun koira- ja susitutkijan koirien käyttäytymistä tutkivan kirjan täydennetty painos selittää koirien käyttäytymisen taustoja susien käyttäytymisen pohjalta. Näiden kahden toisilleen läheistä sukua olevan rodun samankaltaisuus avaa lukijalle uusia teitä ymmärtää koirien luonnetta ja käytöstä. Erkki Pulliaisen mielestä on ajauduttu harhateille, kun monissa viime aikojen koirakirjoissa on yhä enemmän alettu hunanisoida koirien käyttäytymistä: "Koirat ovat ryhtyneet ratkaisemaan ongelmia.". "Koirien käytöstä ei kuitenkaan voi humanisoida, ne toimivat vaistojensa ja opittujen kaavojen mukaan", Erkki Pulliainen muistuttaa. "Ihmisen ohella vain apinat pystyvät todella ratkaisemaan ongelmia. Jo pelkästään tämän asian läpikäymisessä on perustetta uudelle koirakirjalle", hän sanoo. Kaikille koiraharrastajille välttämättömässä kirjassa ovat esillä monet tärkeät asiat: aistit, laumakäyttäytyminen, pentujen sosiaalisen käyttäytymisen kehitys sekä luonne ja luonnetesti.

Patrick Holden ja John Gilbert; Agility - askel askeleelta
Agility on suosittu laji, josta nauttivat niin koirat kuin niiden omistajatkin. Tämä vaihe vaiheelta etenevä opas kertoo kaiken, mitä sinun tulee lajista tietää - sopivan agilityseuran löytymisestä esteiden selvittämiseen ja kilpailujen voittamiseen asti. Kirjoittajat ovat molemmat kokeneita koirankouluttajia. Patric Holdenilla on alalta yli 25 vuoden kokemus, ja hänen kultainennoutajansa on tähän mennessä ainoana rotunsa edustajana selviytynyt huipputasolle sekä koirien työ- että tottelevaisuuskokeissa. John Gilbert tunnetaan agilityauktoriteettina, joka on menestynyt lajissa niin kilpailijana kuin myös kunnioitettavana tuomarina.

Eva Bodfäldt; Tottelevainen koira - Kontaktikoulutus
Miten koulutat koirastasi kuuliaisen ja tarkkaavaisen? Tässä kirjassa kkoulutuksen lähtökohtana on koiran luontainen halu ottaa kontakti ohjaajaansa. Periaate on hyvin yksinkertainen: palkitse koirasi aina, kun se oma-aloitteisesti pyrkii luomaan katsekontaktin kanssasi. Tämä on perusta kaikelle muulle koulutukselle. Kun opettelet lukemaan ja ymmärtämään koirasi signaaleja, saat palkinnoksi koiran, joka tottelee iloisesti!

Tri Bruce Fogle; Koiranomistajan käsikirja
Jokaisen koiranomistajan käytännön opas - täynnä tärkeää tietoa koirista ja niiden hoidosta. Kirjoittaja Bruce Fogle on maailman tunnetuimpia eläinlääkärikirjoittajia. Tietoa muun mualla koiraroduista ja koirien käyttäytymisestä, sairauksien tunnistamisesta ja ensiavusta.

Desmond Morris; Miksi koira hautaa luun - ja monta muuta kysymystä koiran elämästä
Miksi koira hautaa luun? Miksi koira pelästyessään panee hännän koipien väliin? Miksi pennut pureskelevat tohveleita? Miksi koira haukkuu? Onko koirilla kuudes aisti?

Sari Haikka; Koiran kotilääkäri
Näin opit hoitamaan koiraasi oikein kotona! Koirat eivät osaa puhua, joten koiran sairaaksi toteaminen voi olla vaikeaa. Tämän kirjan avulla koiran omistaja voi oppia hoitamaan koiraansa oikein jo kotona ja välttyä näin turhalta käynniltä eläinlääkärin luona.

Ulla Kokko, Tapani Romppainen; Koirien pikkujättiläinen
Koiran pikkujättiläinen on jokaisen koiranystävän asiantunteva perusteos. Se on kattava rotuopas ja monipuolinen tietolähde koiran käyttäytymiseen, biologiaan ja harrastamiseen liittyvissä kysymyksissä. Se on koiranomistajan apuna joka tilanteessa aina rodun valinnasta ja pennun kouluttamisesta kilpakenttien kautta elämään vanhenevan koiran kanssa. Kirjan koiraklinikassa ratkotaan yleisimpiä käyttäytymisongelmia ja opastetaan sairauksien tunnistamiseen ja hoitoon. Kirjan rotuoppaassa esitellään yli 210 koirarotua nelivärikuvin. Jokaisesta rodusta on kuvaus historiasta, ulkonäöstä, luonteesta ja erityisvaatimuksista. Kirjan kirjoittaja Ulla Kokko on biologi, koiranomistaja ja tietokirjailija. Kuvat ottanut Tapani Romppainen on tunnettu eläinvalokuvaaja.

Tuire Kaimio; Pennun kasvatus - pennusta kunnon koiraksi
Pennun kasvatus on selkeä ja syvällinen tietokirja, jonka avulla uuden koiran omistaja ei jää lemmikkinsä kanssa pulaan missään arkipäivän tilanteessa. Selkeästi jaksotetut luvut ja havainnolliset nelivärikuvat käsittelevät koiran kouluttamisen ongelmakohtia lemmikin eri ikävaiheissa, pennusta murrosikään ja täysikasvuiseksi.

Gwen Bailey; Mitä koirani ajattelee? - Opi ymmärtämään lemmikkisi käyttäytymistä
Miksi koira jahtaa häntäänsä? Miksi koira haluaa kieriskellä löyhkäävissä jätteissä? Miksi koira haukottelee vaikka ei ole väsynyt? Miksi koira nuolee kasvoja? Haluaisitko tietää mitä koirasi ajattelee? Tunnetun eläinten tutkijan helppotajuinen ja kiinnostava kirja auttaa sinua tulkitsemaan lemmikkisi käyttäytymistä, niin että ymmärrät mitä se haluaa sanoa ja osaat vastata sille.

Giorgio Andreoli; Me Koirat - Käyttäytyminen, Ominaisuudet, Psykologia
Opas kaikille niille, jotka haluavat oppia ymmärtämään paremmin ihmisen parhaan ystävän olemusta. Ulkoiset piirteet - käyttäytyminen - sosiaaliset suhteet - perityt ja hankitut ominaisuudet - suhde ihmiseen - aistimaailma - reviirin merkitys - saalistusvaistot ja yhteisöelämä - sukupuolten väliset suhteet - emon ja jälkeläisten suhde.

Kissat

Tri Bruce Fogle; Kissanomistajan käsikirja
Jokaisen kissanomistajan käytännön käsikirjan on täynnä tärkeää tietoa kissanhoidosta. Kirjoittanut maailman tunnetuimpiin kuuluva lemmikkieläinlääkäri tri Bruce Fogle. Tietoa kissaroduista, kissan käytöksestä, sairauden tunnistamisesta ja ensiavusta.

Kissan päivät, Parhaat kissatarinat
Maailman suosituimpien kirjailijoiden lämminhenkisiä kertomuksia kehräävistä kodin lemmikeistä. Mukana ovat mm. James Herriot, P.G. Wodehouse, Doris Lessing, Emile Zola, Rudyard Kipling ja Mark Twain parhailla kissatarinoillaan.

Desmond Morris; Miksi kissa kehrää - ja monta muuta kysymystä kissan elämästä
Miksi kissa kehrää? Miksi kissa leikittelee elävällä saaliilla? Miten kissa käyttää viiksiään? Miksi kissat hullaantuvat kissanmintusta? Miksi kissanomistajat ovat muita ihmisiä terveempiä?

Sari Haikka; Kissan kotilääkäri
Näin opit hoitamaan kissaasi oikein kotona! Tämän kirjan avulla kissan omistaja oppii hoitamaan lemmikkiään oikein jo kotona ja välttyä näin turhalta käynniltä eläinlääkärin luona.

Ron Reagan; Siamese Cats
This book, illustrated with more than 60 full-color photos and drawings, presents sensible, easy-to-follow recommendations about selecting and caring for Siamese Cats. It concentrates on providing readers with the information they need and want - all given in an interresting and easy-to-read style. Following is just a partial listing of topics coved: To the prospective cat owner, Common sense cat care, Ailments and afflictions, Fist aid, Breeding, Queening, Siamese varieties.

Kissanystävälle - Mikä on 2 killisilmää, 2 nöpökorvaa, 4 töppöjalkaa, törölörö takana päin?
Saksankielestä suomentaneet: Annikki Suni ja Anna-Maija Raittila. Vastaus: Kissa. Kirjallisuudessa on käsitelty paljon kissoja. Tässä kirjassa monet suuret kirjailijat kertovat suhteestaan tuohon samettitassuiseen hiipijään. Heidän runoissaan, saduissaan ja tarinoissaan kissaa kuvataan hellästi ja rakastavasti.

David Alderton; Kissan valinta ja hoito
Kissan valinta ja hoito on hyödyllinen perusteos, joka auttaa kissan omistajaa antamaan lemmikilleen mahdollisimman pitkän ja onnellisen elämän. Kirjassa käsitellään kissan valintaa, ruokintaa, terveydenhoitoa ja pennutusta - elämää kotona ja kodin ulkopuolella. Selkeästi kuvitettu ensiapuopas auttaa selviytymään kriisitilanteista.

Yleisesti muut

L.E. Björkman; Kuinka meidän tulee eläinten kanssa seurustella
Eläinten- ja luonnonsuojelun puolesta puhujia on ollut aina. Tämä viehättävä kirja ilmestyi vuonna 1901 ja julkaistaan nyt uutena painoksena. Kirjan ulkoasu on uusittu, mutta Toini Swanin suomentama puhutteleva teksti on säilytetty alkuperäisenä. "Tutkiessamme eläinten kärsimysten historiaa, - ja se on todellakin yhtä mieltä järkähyttävä kuin marttyyrein - huomaamme, että eläinten kärsimyksiinkin, mikäli ne ovat ihmisten toimista riippuneet, on ollut enemmän syynä ihmisten ymmärtämättömyys ja ajattelemattomuus kuin heidän häijyytensä."
Paluu