Kellariremonttikuulumiset

Paluu

18.11.2011

Katokseen saatu eristeet, sisäseinät, ulko-ovi, ikkuna ja valot. Kellariin uusi lattia. Kuvat vanhemmasta uusimpaan alla.


28.7.2008

Kattopellit viimeistelty. Nyt ei tuuli pääse peltiä kolistelemaan, kun listat ovat paikoillaan.

27.7.2008

Ikkuna piti laittaa myös, mutta se aukko täytyy sitten tehdä tähän pistosahalla myöhemmin. Ajatusvirheenä isäntä meinas laittaa heti tuohon uloimman ulko-oven viereen ison ikkunan, mutta oli sitten sentään epäillyt pikkasen ennenkuin laittoi paikalleen ja kysyi mielipidettä. Hassulta näytti pienessä kopissa iso ikkuna... Mutta pieniä ikkunoita ei meiltä löytynyt tähän hätään. Nyt on ainakin yleisimmiltä sateilta jo kellarin sisäänkäynti suojassa.

3.6.2008

Kopilla on nyt sitten vihdoinkin katto! Sekin piti kyllä irrotella ja kiinnitellä uudestaan, kun meinasi lähteä vinoon, mutta nyt on kohdallaan. Sitten heinäkuun lopussa pitäisi tähän ilmestyä ikkuna ja seinää sekä ovet. Nyt tässä on ainakin oviaukko jo pahimmilta sateilta suojassa.

1.6.2008

Päätylautoja, kattolistat ja yksi pelti (sen leikkaamiseen näköjään uhrautuu enemmän aikaa, kun koko töllin tekemiseen, huh!) paikoillaan. Ei se etene niin nopeasti kuin oli ajateltu. Laitetaan ja sitten puretaan, laitetaan ja puretaan taas. Liian pieni kaato, liian isoja notkoja... Noh, hiljaa hyvää tulee - toivottavasti!

28.5.2008

Koolaukset alkaa olla paikoillaan.

27.5.2008

Rapuista tellingit pois, tiilet tavoitekorkeudella - loput sitten lautaa ja kattoa. Ovi on jo kellarissa odottamassa lyhentämistä, että saadaan se sitten kellariin laitettua. Kellarikopin oveksi tulee joku kevyempi versio aikanaan.

10.5.2008

Rapuista puuttuu nyt enää ylin askelma. Kuivumista odotellessa...

2.5.2008

Kellarikopin rappuset ovat alkaneet muotoutua. Kehikko on paikoillaan ja sinne sitten vain aika ajoin betonia välit täyteen. Siitä se syntyy.

24.4.2008

Johan tuli mötiköitä tosiaan kellarista ulos. Näille onkin jo blogissa löytynyt monenlaista mahdollista käyttöä. Katsotaan, mihin sitten oikeasti tulevat. Isoja vaan ovat.

Seinä on myös kasvanut korkeutta ja kohtapuoliin alkaa rappuset muotoutua. Nämä harkkolevyt ovat kyllä mainioita! Edistyy vauhdikkaasti. Pitää vain muistaa välillä antaa laastin kuivuakin.

23.4.2008

Suurella vaivalla, ja automme suurella avustuksella, saatiin kamala betonimöhkäle nostettua kuopasta ylös. Meinattiin jo jossainkohti, että se jätetään sinne pohjaksi, mutta kun tutkittiin asiaa tarkemmin, niin se olisi pitänyt kaivaa senverran syvälle, että olisi salaoja tullut liian lähelle. Parasta siis vain poistaa tieltä.

Ensin kulmat mahdollisimman ylös lautojen avulla, ettei ota savipenkereeseen kiinni.

Sitten useampien (ja yhden kauppareissun - uusi köysi piti hankkia katkenneen tilalle) yritysten jälkeen saatiin hivutettua möhkälettä ylöspäin.

Jäljelle jäi pino lautoja ja kunnon lanajäljet.

Sitten vain miettimään, mitä moisella betonilaatalla voisi tehdä. Haluaako joku itselleen? Kun saadaan kaivinkone tontille viimeistelytöihin, niin siinäkohtaa viimeistään laatta lähtee "kävelemään".

Kun laatta häipyi tuli sitten tilaa aloittaa kellarikopin "anturaa". Siinä se nyt odottaa kuivumista, että saapi ruveta lätkimään seinää menemään. =o)

4.9.2007 - Nyt se alkoi!

Vihdoinkin on kellariin kulkuaukko! Aivan oudon näköinen kolo.

Hauskan näköinen seinämä tuosta perustuksesta tuli. Rautoja ei kyllä tullut vastaan, mutta kiviä kyllä.

Lähikuvaa graniitista - tuohan on sileää kuin keittiön pöytätaso!

Ja sisällä tällaista: Isoin tila ensin talon keskellepäin...

... Sitten ikkunan puolelta...

... Ja pikkuhuoneen kautta ulos. Siivottavaa vähän tässä on, että saadaan tiilet pois lattialta, mutta eiköhän se tästä. =o)

Kumman siisti oli sisäpuolelta. Oletin siellä olevan hämähäkinverkkoja, kosteaa hajua tai muuta iljetystä, kun oli koko talven vettä lattialla. Nyt oli vettä, mutta se tuli tuosta aukon tekemisestä, sitä ei siis ole nyt kellarissa muutoin. Nytpä täytyy miettiä oikein, miten tämän kellarin saapi sitten kaikkein parhaiten käyttöön. =o)


Paluu