Kadi

* Tietoa * Harrastukset * Tulokset * Terveys * Horoskooppi *

Kadin tiedot lyhyesti

Syntymäaika: 21.8.2007
Sukupuoli. Leikattu narttu
Luonne: Kiltti, oppivainen, pohjimmiltaan aranlainen.
Terveys: Terve, eläinlääkäri tutkinut rakenteet pintapuolisesti -> hyvältä näyttävät.
Turkki: Sakemannin lyhyt.
Lempinimet: Hömppä (hömistelevästä äänestä, jota pitää välillä)
Ulkonäkö: Sakemanni - Saksanpaimenkoiraliitto ry

Miten Kadi tuli meille?

Maaliskuussa Facebookin kautta tuli tietoa, että reilun vuoden ikäiselle, kiltille narttusakemannille olisi tarve pitovaikeuksien takia löytää uusi koti. Minähän olin siinä jo useamman vuoden etsinyt sopivaa saksanpaimenkoirakasvattajaa perheeseen tulevaisuudessa mietityn pennun hankintaa ajatellen. Talomme remontin vuoksi en halunnut pentua siihen häsään, niin yhteydenotoissanikin aina kerroin, että emme juuri nyt ole pentua ottamassa, mutta halutaan tehdä jo nyt tuttavuutta. Aika usein yhteydenpito sitten jäikin kasvattajien tiimoilta siihen.

Vaihdeltiin Kadin senaikaisen perheen (toinen koti kasvattajalta lähdön jälkeen) kanssa ajatuksia, kuulumisia ja lopulta kaikki sitten siitä lähti eteenpäin. Perhe asui Kotkassa, josta sitten tulevat viikonloppua viettämään Turkuun siksi aikaa, että nähdään kotosalla, miten alku lähtee uuden tulokkaan kanssa menemään. Ja lupasivat ottaa koiran takaisinkin, jos myöhemmin tulee vastaan jotain ongelmia.

Huhtikuun ensimmäisellä viikonlopulla 2009 sitten oli ensimmäinen kontakti Kadiin, kuvien ja puheluiden/kirjoitteluiden lisäksi. Kadi tuli ja jäi vaivatta meille ja on ollut ensipäivästä lähtien kuin kotonaan. Pientä opiskelua siitä, miten täytyy ottaa toiset huomioon, kun aikaisemmin on ollut perheessä se ainut koira. Eli lelukoppa ei ole yksin Kadin, rappusissa ei saa rynniä, remmissä kuljetaan tietyllä tavalla jne. mutta kaikki asiat omaksui tosi nopeasti. Kokoerostaan huolimatta yhteiselo kolmen pienemmän koiran ja kahden kissan kanssa on sujunut vallan mainiosti! Ihana koira!

Muuta Kadista

Kadi on saanut alkunsa vahinkopentueesta Seinäjoelta, jossa oli kuusi pentua. Ensin pentu oli nuoren pariskunnan koirana, sitten heidän tiensä erkaannuttua Kadi muutti lapsiperheeseen, jossa viettikin aikansa, kunnes siirtyi meille. Perheen isännällä oli keikkahommia Venäjälle, jossa joutui viettämään paljon aikaa - ja kotona kahden pienen lapsen kanssa, töitten lisäksi, ei enää tahtonut jäädä rakkaalle lemmikille enää tarpeeksi aikaa.

Koiraa on kohdeltu hyvin, ja se siis on tottunut kissoihin, lapsiin ja vilkkaaseen menoon. On sosiaalinen ja viihtyy paljon siellä, missä muutkin perheen jäsenet. Kadi on hyvin peruskoulutettu ja oppivainen.

Kadi on myöntäileväinen, joustava ja arka. Kotioloissa arkuus ei tule niinkään esille, kun kaikki asiat ovat jo tuttuja, mutta jos jotain outoa tapahtuu esimerkiksi lenkeillä, niin kyllä karvat nousevat pystyyn, koira menee varuilleen ja liikkuu matalana, ei uskalla kunnolla haukkuakaan, vaan väistelee mahdollisuuksien mukaan. Jos nyt esimerkin heittää, niin tulee ekana mieleen yöksi paikoilleen jätetty traktori tuonne vanhan postitien toiseen päähän, josta aina itse lenkkimme aloitetaan. Toiset koiratkin huomasivat sen, mutta Kadi jätätti itsensä pitkälle meidän taakse, tuli tosi hitaasti luokse ja kun kohdalle mentiin, Kadi huolehti, että minä olin jatkuvasti sen ja traktori-hirviön välissä. Häntä Kadilla koipien välissä, korvat luimuna ja valmiina syöksymään pakoon. Toinen esimerkki: yllättävä puusta pudonnut oksa, jossa tuuli heilutteli paria lehteä - hyvin pelottavasti kyllä =D - ja irrottamatta oksasta katsettaan, kulki vatsa maata myöten, niska- ja selkäkarvat pystyssä, häntä koipien välissä oksan ohi niin kaukaa kaartaen kuin se vain oli mahdollista. Kun sitten itse menin seisomaan oksan luo, toiset koirat tullen mennen siinä sivussa, oksasta välittämättä, sain Kadinkin lopulta tulemaan katsomaan, mikä se 'kamala' otus keskellä kulkuväylää oli. Ja heti kun hoksasi, mikä se on, niskavillat laski, häntä rentoutui ja selkätaso nousi. Ihan hassu!

Muutoinkin oudot tilanteet ja tapahtumat saavat Kadin vähän pois tolaltaan, mutta kuitenkaan uudenvuoden paukkeet eivät haitanneet. Ei ulkona eikä sisältä kuultuina. Tämän arkuuden kanssa pystyy kuitenkin hyvin tulemaan toimeen, eikä se vaikuta käytännössä normiarkeen mitenkään. Pelkotilanteita tulee vastaan todella harvoin.

Ylös