Isla

* Tietoa * Terveys *

Islan tiedot lyhyesti

Syntymäaika: ? tuli meille puolivuotiaana, eli lasketaan siitä nyt: 18.12.2016
Sukupuoli. Narttu
Luonne: Itsepäinen, rohkea, oppivainen, energinen
Terveys: Ei vielä mitään erityistä mainittavaa, perusterve
Turkki: Puolipitkä silkkinen, ruskeata valkoisella pohjalla, tummempaa naamassa
Lempinimet: "Kakkikone", Hönö
Rodut:Ainakin saksanpaimenkoira, berninpaimenkoira, samojedi, collie ja bordercollie
Ulkonäkö: Vielä muuttuu (on vasta puolivuotias)

Miten Isla tuli meille?

Poikamme kautta tuli tietoa ongelmakoirasta, minkä kanssa sen nykyinen perhe ei pärjää. Olivat jo kokeilleet aika paljon asioita, ja ystävienkin apuja. Eivät halunneet laittaa koiraa kiertoon, mutteivät halunneet myöskään piikille viedä, niin kysyivät josko meillä olisi aikaa kokeilla, miten elo sen kanssa sujuisi. Sen jälkeen ainakin voisi sanoa, että kaikkea on yritetty ja koiran itsensä kannalta olisi parempi päästää pois... Ongelmia ylienergisen pennun kanssa, kun isokokoisena käytteli hampaitaan, arki ei myöskään sujunut perheen toisten lemmikkien (koira ja kissa) kanssa. Fysiikka ja energiataso eivät kohdanneet.

Ensikohtaaminen meidän lauman kanssa tehtiin puolueettomalla maaperällä, ensin kahdessa hihnalenkkierässä. Mentiin Islan perässä Kadin ja Kissin kanssa ensin toiseen suuntaan ja sitten edessä taas toiseen suuntaan. Alkuhaukkujen jälkeen meno rauhoittui, ja kun namia lensi puoleen ja toiseen kiitettävää tahtia, niin tilanne rentoutui niin, että uskallettiin lähteä koira-aitaukseen ilman remmejä. Kaikki sujui hienosti ja tovin päästä oltiin jo sisällä. Pientä epävarmuutta pennulla, mutta se oli ymmärrettävää ja äkkiä rohkeus kasvoi. Päästiin sisällä jo kahvittelemaankin ja kissatkin tulivat morjestamaan saadakseen Islalta niin isot ja märät pusut, että kissat siirtyivät vähän syrjemmälle tilannetta seuraamaan. Kaikki meni kuitenkin niin hienosti, että Isla jäi sitten samantein ruokineen, varusteineen, ja vieläpä saatiin yllätyspakettiakin lisäksi, meille samantein.

Muuta Islasta

Isla paineistuu tietyissä tilanteissa (kynsienhoito, korviin katsomiset ym.), joissa pitäisi pystyä pysymään vähän pidempää aikaa paikoillaan, mutta koko ajan menee näissäkin parempaan suuntaan. Hampailla tahtoisi ottaa ranteesta kiinni ja näykkiäkin, jos annetaan, mutta tottelee kyllä tiukkaa "A-a!"-äännähdystä tosi hyvin. Odottamista treenataan paljon, että kärsivällisyys kasvaisi. Joka tilanteessa pitää pystyä pysähtymään ja rauhoittumaan. Ei mitään ylitsepääsemättömiä ongelmia ole näkynyt. Isla tuli meille siis 18.6.2017 ja päätös siitä että jää meille tuli 28.6.

Ylös