Nettihistoriamme

Paluu

Ensimmäiset sivut

Laura keksäisi keväällä 2005 Freewebsille Kaikenkarvaiset Otukset -sivuston, joka kuitenkin meni jumiin jo ensimmäisen viikon käytön jälkeen, eikä olla aktivoiduksi saatu. Hän itseoppineena ja toisten sivujen kautta neuvoja etsineenä ei huomannut laittaa englanninkielisissä säännöissä olevia palveluntarjoajan mainoksia sivuille. Näistä emme siis "muistokuvaa" saaneet.

Toiset sivutAloitettiin alusta ja Laura teki nyt uuden leiskan kanssa pohjan edelleen Freewebsin maksuttomille sivuille. Sisältöä hiukan myös tuli vaihdettua tässä kohtaa. Ja vaaditut mainokset löysivät paikkansa äkkiä. Kuitenkin piakkoin huomattiin, että tila ei riitä, piti saada jostain lisää...

Kolmannet sivutNo, töitä jouduttiin tekemään jonkin aikaa ja odottelemaan uusia laitteita ja vekottimia, mutta vihdoin syksyllä 2005 saatiin Soneralta apu tähän hätään. Laajakaistaan liittyi nettitilaa ja sitäkö ruvettiin ahkerasti täyttelemään. Nyt on syksykausi mennyt ja näyttää siltä, että tila on kortilla. Olen joutunut kuvia arkistoimaan aika tavalla, paljon vanhaa tekstiä jne. kun muuten ei sinne uusia kuvia tahdo saada. Pitää joko tilata lisätilaa serveriltä tai keksiä kuviin joku toinen ratkaisu. Ajatuksissa viriää erilaisia vaihtoehtoja, mutta mitään "sitä oikeaa" ratkaisua ei olla vielä kehitetty. Katsotaan, mitä tuleman pitää.

Neljännet sivutSunnuntaina 26.2.06 hiihtoloman viimeisenä päivänä vihdoin saatiin uusi layout nettiin. Ideana kirjatyyliin aloituksessa näkyy kansi ja kun avaa sivut, sisältö näkyy toisessa "sivussa" ja asia toisella sivulla yhdessä aukeamassa. Välttämättä en pidä tästä lopullisesti, koska alkuperäinen idea siirtyä sivulta toiselle kuin kirjaa lukiessa ei ollutkaan helposti kunnollista paikkaa.

Viidennet sivutKoko kevät tehty enemmän tai vähemmän tutkimustyötä. Alkuperäinen idea taas piti jättää taka-alalle, ja tehdä kompromissi. Tältä pohjalta nyt (27.6.06) kuitenkin lähdettiin ja päivitystä sadepäivien iloksi oli tiedossa pitkäksi aikaa... Pääosa siirrosta tapahtui parin päivän sisällä, mutta hienosäätötyö jatkui muun päivitystyön ohessa vielä kesän ajan.

Kuudennet sivutSyksyllä alkoi idea uudesta leiskasta virua päähän, kun ed. sivuilla nappitoiminnot olivat niin hitaat ja hankalat päivittää. Uutta ratkaisua kaivattiin. Uuden version päivitys tapahtui taustalla joulukuussa 2006 ja vain hienosäätöä jäljellä varsinaisen vaihdoksen (26.12.06) jälkeen. Nopeus on kuitenkin jo parempi kuin vanhassa.
Paluu