Lemmikit

* Kuulumiset * Kuvia * Videoita * Hauskaa * Yleistä koirista * Yleistä kissoista *
* Jäsenyytemme * Muistoissa * Kaverit * Muuta *

HauskaaKoirien työväenopisto
Koiralleni
Kun koira on tulossa taloon
Koiran omistuslait
Anteeksi
En voi vastata
Vesi hoikentaa
Hurttas idiotus-taudinkuva
Uusia koirarotuja
Anonyymit koiraholistit
Koira vai lapsi?
Koiran muistilista
Koiranomistajan stereotypiat
Ohjeet koiranpennun kuvaamiseen
Ohjeet lemmikeille ja vieraille
Koiranko tahdot?
Mitä voimme oppia koirilta?
Utopian Lemmikkisairaalan automaattinen puhelinvastaaja
Vinkkejä koiralle.


*** *** *** *** ***


Mimi:
Onpa mukavaa lenkkeillä ja lukea kavereiden viestejä tienpientareelta. Mitä! Tuleeko tuolta vastaan toinen nelijalkainen? Ovat vielä niin kaukana, että täytyy tarkkana seurata, onko joku tuttu. Emäntä se vähän hoppuuttaa eteenpäin. No, jos nyt varovasti... Mutta silmä tarkkana! Ei, kyllä se on joku ihan vieras, kuka lie. Pitääpä sille ilmoittaa, että olen täällä. Se ei varmasti ole minua vielä huomannut, kun ei ole äännähtänyt mitenkään. Räksyn-räksyn: Minä täällä, oletko ystävä vai vihollinen? Mitä, se ei vastaa ja tulee kuitenkin vain kohti. Huh! Pitääkö mun ilmoitella itsestäni vähän kuuluvammin? RÄKSYN-RÄKSYN! Siinä se emäntäkin jo hermostuu ja ottaa kuonostani kiinni, vaikka tässä vaan yritän puoliamme pitää. Hö! Ja eikö se emäntä huomaa, että NE tulee koko ajan kohti ja ovat ihan liki jo. No, nyt rupeaa vieraan koiran silmät näkymään, niitä en tykkää pahemmin tuijotella - eikä kiinnostakaan! Täällä tienpientareella on NIIN paljon mielenkiintoisempaa katsottavaa ja haisteltavaa. Katsokaa! Tällainen hieno ruohonkorsikin! Toisten joukossa kyllä, mutta mikä haju! No, nyt menivät jo ohi, eivätkä edes tervehtineet! Epäkohteliasta väkeä. Pitää nyt kuitenkin ilmoittaa vielä räy-räy: Ja minä en pelkää MITÄÄN!

*** *** *** *** ***


Lenkillä tienviertä kulkiessa Mimi huomasi melkein asfaltilla ison ruskean "otuksen". Tämä otus ei liikkunut, pinta oli kiiltävän märkä, mutta piti sitä silti tälle äristä niskakarvat pystyssä, korvat luimussa. Silmiäkään ei uskaltanut räpäyttää. Otuksen ohi mentiin nokka koko ajan ihmetystä kohti, sivuttain kaartaen. Kun oltiin turvallisesti otuksen toisella puolen, piti vielä kuitenkin käväistä haistamassa tätä lähempää. Niskakarvat alas, korvat pystyyn - ei mitään hätää: se olikin sieni!

*** *** *** *** ***


Lissu nukkuu sängyllä ja Susu haluaa tehdä tuttavuutta. Lissu ei ole helpostilähestyttävä kissa ja pitää sänkyä omana reviirinään. Susu rohkeasti kuitenkin hypähtää sängylle - ja saa Lissulta heti lähtöpassit. Susu mätkähtää lattialle 'ei-niin-kauniisti' ja Lissu vahtii sängyn reunalla vähän aikaa, ettei häiritsijä tule takaisin. Susu perääntyy ja kiertää sängyn toiselle puolelle. Hypähtää taas sängylle - ja saa taas lähdön, tälläkertaa sylkäisyn kera. Taas Susu lennähtää alas sängyltä vähemmän kissamaisesti, mutta jää näköetäisyydelle odottamaan parempaa hetkeä. "Kunhan tuo silmänsä ummistaa, niin siinä on jälleen tilaisuuteni..." Ja niin sitkeä sissi tuo on ollut, ettei Lissulla sänkyä enää reviirinään ole, vaan nukkuvat sulassa sovussa siellä molemmat. ;o)

*** *** *** *** ***


Emäntä seisoo eteisessä lähtönamiska kädessään ja miettii, mitä käskyä tänään käyttäisi, ennen herkkupötkelön antamista. Aikaa miettimiseen menee senverran, että Mimi päättää ehdottaa tekemisiä itse: istuu, katselee pää kallellaan, antaa tassua, menee maahan, kierii, pyörii ja lopulta taas istuu. Ilme on iloinen: joku näistä sen TÄYTYY olla! =oD

*** *** *** *** ***


Ulkoa kuuluu auton ääni, kun renkaat pyörivät pihasoralla, koira ei huomaa mitään. Auton ovi pamahtaa kiinni, toinenkin, koiralla ei korvakaan värähdä. Ulko-ovi avautuu, kuuluu hässäkkää, kun vaatteita laitetaan naulakkoon, kenkiä otetaan pois jalasta, koira on vieläkin unten mailla. Vieraat avaavat sisäoven ja astuvat sisään. Nyt Mimi herää ja on NOLONA! Täytyy antaa tulijoille tuplaräksytykset, ettei vain kukaan huomaa, että vahtikoira oli nokkaunilla...